Zrenjanin- Ženski košarkaški marš održan je danas na Trgu slobode čime se odbrojava 10 dana do početka Evropskog prvenstva za košarkaškice u Srbiji. Više desetina devojčica marširalo je kroz cntar grada do Skupštine, gde su predali simboličan poklon u vidu košarkaške lopte gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić istakao je da je sve spremno za početak Evropskog prvensta u košarci za žene.

„Više od pola godine pripremamo našu dvoranu za ovaj značajan događaj, ovih dana radimo završne pripreme i spremno ćemo dočekati Evropsko prvenstvo. Naš grad je domaćin najatraktivnije grupe u kojoj igra i Srbija i verujem  da će hala biti puna gledalaca na svakoj utakmici“, rekao je gradonačelnik.

„Ovo je najveći sportski događaj ove godine u Srbiji. Drago mi je da je košarka pobedila i da će Zrenjanin pored Niša i Beograda videti najbolje košarkašice Evrope. Naš grad je apsolutno spreman da ugosti sve četiri reprezentacije i  verujem da će Kristalna dvorana biti prepuna ljubitelja košarke. Nadam se da će uz publiku reprezentacija Srbije stići  do četvrtfinala“, rekao je Darko Karan predsednik Košarkaškog saveza Vojvodine.

 

 

 

 

POGLEDAJTE GDE MOŽETE KUPITI KARTE ZA UTAKMICE:

Prve utakmice u Zrenjaninu su na programu u četvrtak, 27. juna, kada se sastaju Rusija – Belgija i Belorusija – Srbija. U petak, 28. juna, na programu su mečevi Belgija – Belorusija i Srbija – Rusija. Poslednje kolo u Zrenjaninu igra se u nedelju, 30. juna. O plasmanu u narednu fazu takmičenja odlučivaće tog dana Belorusija – Rusija, a potom i Belgija – Srbi