Zrenjanin- Načelnica Okruga Snežana Vučurević danas je, u Baroknoj sali Gradske kuće, priredila svečani prijem za najuspešnije učenike, osnovce i srednjoškolce, sa teritorije Srednjebanatskog upravnog okruga, koji su u protekloj školskoj godini osvajali neko od prva tri mesta na školskim republičkim takmičenjima u različitim oblastima i disciplinama.

 

Načelnica Srednjebanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević istakla je da je uspeh  učenika sasvim dovoljan razlog da oni svi budu na prijemu i da im se ukaže poštovanje za postignute rezultate.
-Ovo je već treća godina da mi na ovakav način promovišemo najuspešnije učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije Srednjobanatskog upravnog okruga. Ove godine 177 učenika i 107 profesora iz  24 osnovne  i 9 srednjih škola sa teritorije naših okruga je postiglo značajne rezultate na Republičkim takmičenjima. Njihov uspeh  je veliki za njih, njihove škole i roditelje, ali je takođe i velik za njihovu sredinu iz koje dolaze, jer oni je na najbolji način promovišu i njohov uspeh je zaslužuje ogromno poštovanje“ istakla je Snežana Vučurević.
 
Pogledajte spisak nagrađenih učenika: OSNOVNE ŠKOLE           SREDNJE SREDNJE

Od ukupno 50 osnovnih škola na području Srednjobanatskog upravnog okruga, 24 je imalo učenike koji su na republičkim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta iz različitih predmeta.

  • Od 11 srednjih škola, 9 je imalo imalo učenike koji su na republičkim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta iz različitih predmeta;
  • Najviše uspešnih učenika imala je Zrenjaninska gimnazija (30), osnovna i srednja muzička škola „Josif Marinković“ Zrenjanin (20+11), osnovna škola Žitište (36 učenika – 33 su članovi hora), OŠ „Dositej Obradović“ Zrenjanin (12), OŠ „Bratstvo“ Aradac (7)