Zrenjanin- Za članove stručnog štaba stonoteniskog kluba “Banat”, koji su po šesti put postali šampioni Srbije u ekipnoj konkurenciji, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio je svečani prijem u Gradskoj kući.

Sezonu u Superligi Srbije stonoteniseri “Banata” su okončali nadmoćno, bez poraza, zabeleživši 18 pobeda u ligaškom delu i četiri u plej-ofu, uz ukupnu poen razliku 88:20.
Potpunu dominaciju našeg grada  u ovom sportu potvrdili su i članovi drugog gradskog kluba “Stenes” koji su u konačnom plasmanu treći u Srbiji.
– Obradovali su nas stonoteniseri “Banata” po šesti put, sjajan uspeh, sjajan rad u oba kluba, pre svega, i meni je drago što smo uspeli prethodnih godina i da poboljšamo uslove za treniranje i za odigravanje mečeva i turnira, koje je moguće organizovati istovremeno u dve hale. “Banat” je prvi, a “Stenes” treći u Srbiji, ja se nadam da će nastaviti s ovakvim radom i grad će ih u tome podržati. Pred nama je i jedno veliko međunarodno takmičenje u septembru i siguran sam da ćemo to zajednički organizovati na najbolji način – rekao je Čedomir Janjić.  
Prijemu kod gradonačelnika prisustvovali su igrači Ilija Majstorović, Marko Petkov i Đorđe Boričić, šef stručnog štaba Dragan Klaić i trener Žarko Zakić. U ime Grada Zrenjanina gradonačelniku su se pridružili i zamenik Saša Santovac, pomoćnici Simo Salapura i Dragan Ćapin i zamenica predsednika Skupštine grada Ljuba Travica.
Prethodne sezone prekinuta je trogodišnja dominacija beogradske Crvene Zvezde, koja ove godine nije uspela da se plasira u završnicu, pa su o tituli odlučivali “Banat”, “Stenes”, novosadski “Radnički” i subotički “Spartak”. U finalu je Banat bio ubedljiv protiv Novosađana – 4:1 u zrenjaninskoj “Kristalnoj dvorani” i 4:2 u Novom Sadu, čime je superiorno odbranjena titula prvaka.
Kapiten STK “Banat” Ilija Majstorović osvojio je svih šest titula za svoj klub. Prvu u sezoni 2010/11, a potom još tri zaredom – 2012, 2013 i 2014, pa prošle i ove godine.
– Ovu titulu uspeli smo da osvojimo sa fantastičnim skorom od 22 pobede u isto toliko mečeva, tako da bih je mogao izdvojiti, kao i zbog nekog zajedništva u ekipi. Marko ima pet titula, Đorđe četiri, tako da smo ekipa koja se jako dobro poznaje, Žarko je bio trener i za prvu titulu 2011. godine, složni su bili i navijači i igrači i uprava, maksimalno spremni, skoncentrisani da uradimo to što smo uradili – rekao je Ilija Majstorović i najavio značajan stonoteniski turnir „Protur Srbija“ koji će u zrenjaninskim halama, “Kristalnoj dvorani” i “Medisonu”, biti održan u septembru na kom se očekuje oko 350 gostiju i učesnika iz celog sveta.