Sport- Pred prepunom Kristalnom dvoranom rukometašice Srbije ubedljivo su savladale reprezentaciju Poljske rezultatom  33:19 u okviru u prvog meča baraža za Svetsko prvenstvo.

Rukometni savez Srbije pre početka meča podelio je lopte rukometnim sportskim organizacijama sa teritorije grada Zrenjanina i dodelio specijalno priznanje Momiru Rniću za izuzetan doprinos u rukometnom sportu.

 

„Ne mogu reći da smo očekivali ovakav rezultat. Verovali smo da ćemo da pobedimo, išli smo da primimo što manje golova. Devojke su se borile, želele su pobedu i pokazale da igrom i ponašanjem zaslužuju prolaz na Svetsko prvenstvo u Japanu“, istakao je selektor  Obradović i zahvalio zrenjaninskoj publici koja, kako je rekao, prepoznaje dobar rukomet i podržava reprezentaciju u svakom momentu.

 

Najefikasnija rukometašica Srbije bila je Stoiljković sa sedam postignutih pogodaka, slede Liščević, Lavko i Graovac sa šest. Revanš meč igra se u četvrtak u Lubinu.

Srbija: Risović 10 odbrana, 1 gol, Graovac – Krpež Slezak 5, Radosavljević 3, Milojević, Števin 2, Lavko 5, Kovačević, Agbaba, NIkolić, T, Radojević 1, Pop-Lazić 2, D. Radojević, Mitrović, Stoiljković 7, Liščević 6.

Poljska: Plašček 5, Gavlik 2 – Buklarevič 1, Kobilinska 1, Zič 4, Rosjak 2, Volopčik 1, Matupčik 2, Novicka 1, Šaravaga, Ačruk 6, Sobječ 1, Vjertelak, Labuda, Kudlač, Janiševska.