Zrenjanin- Tradicionalna manifestacija „Majski kotlić“, zbog loših vremenskih uslova, održana je u utorak, 11. juna,  u dnevnom centru za boravak mentalno nedovoljno razvijenih osoba pri zrenjaninskoj osnovnoj i srednjoj školi „9. maj“. U predivnom ambijentu  Dnevnog centra „Naša priča“ juče je uživao veliki broj učesnika i gostiju, među kojima su bili i zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i pomoćnik gradonačelnika Dragan Ćapin. U spremanju kotlića takmičile su se ekipe Sportskog saveza grada Zrenjanina, Ustanove “Rezervati prirode” i OSŠ “9. maj”, ali je takmičarski deo manifestacije, kao i uvek, bio u drugom planu. 
„Grad Zrenjanin podržava svaku inicijativu koju ima škola “9. maj”, naravno, celokupna ideja o “Našoj priči” je proistekla iz škole i grada i danas u ovom prostoru imamo niz aktivnosti koje mogu da se realizuju i u kojima svakodnevno učestvuju korisnici “Naše priče”. “Majski kotlić” je tradicionalna manifestacija na kojoj se družimo, na kojoj neki kuvaju, drugi se bave muzikom, sve sa ciljem da pomognemo jedni drugima i da budu zadovoljni i korisnici “Naše priče” i njihovi gosti. Razgovaraćemo  o planovima za unapređenje rada Dnevnog centra, jer Grad Zrenjanin ima želju da pomogne da on funkcioniše još kvalitetnije i sadržajnije”, rekao je zamenik gradonačelnika Saša Santovac i istakao da je cilj ovakvog okupljanja slanje  poruke da razlike ne treba da postoje, da štićenici “Naše priče” i gosti mogu zajedno da provedu sadržajan dan, da se druže i razgovaraju o zajedničkim temama i problemima. 
„Broj korisnika Dnevnog centra “Naša priča” se svake godine uvećava i trenutno ih je 40. Imamo ovde tri plastenika, od kojih dva koristi “Naša priča”, 320 sadnica voća, malinjak, 200 sadnica lavande, koje su učenici posadili zajedno s nastavnicima i sve to čini deo njihovih dnevnih aktivnosti“, rekla je direktorka škole “9. maj” Snežana Vukić.
Dnevni centar “Naša priča” formiran je 2014. godine s ciljem da obezbedi dnevni smeštaj za mentalno nedovoljno razvijena lica koja su završila školovanje u osnovnoj i srednjoj školi “9. maj”. Smešten je u objektu u gradskom vlasništvu, u naselju “Zeleno polje” i predstavlja najbolji primer inkluzivne prakse. U objektu su potpuno opremljene prostorije za boravak i aktivnosti korisnika, kuhinja, sanitarni čvor, a prostor u krugu objekta od preko jednog hektara iskorišćen je za formiranje voćnjaka i povrtnjaka koje održavaju korisnici centra.