Zrenjanin- Međunarodna privredna manifestacija ZrBizNet održaće se od 19. do 21. septembra u hali Medison sa ciljem privlačenja izlagača iz zemlje i inostranstva, kao i njihovo povezivanje.

Na 1500 kvadratnih metara izložbenog prostora u hali “Medison”, kao i na platou ispred same hale predstaviće se između 150 i 200 učesnika. Ove godine osnovne karakteristike sajma ZR-BIZNET biće digitalna transformacija i žensko preduzetništvo.

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće danas je održana  konferencija za novinare  na kojoj su, o značaju manifestacije, govorili zamenik gradonačelnika Saša Santovac, direktor Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zrenjanin Predrag Stankov, izvršni direktor Unije poslodavaca Srbije – Poslodavaca Zrenjanina Izabela Kiš i predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Zrenjanin Miroslav Đurić.

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac istakao je da veruje da će ova sajamska manifestacija i ove godine opravdati svoje postojanje, te da će okupiti relevantne državne institucije.

„Povezivanje privrede iz našeg grada sa privrednim subjektima iz regiona, je veoma važno i tu mogućnost nam pruža upravo ZR-BIZNET. Sajam dobija međunarodni karakter, o tome svedoči i učešće Komora iz zemalja regiona, što dodatno daje na značaju ovoj sajamskoj manifestaciji. Naši privrednici su prepoznali sajam kao dobru priliku za promociju, i svake godine beležimo sve veći broj izlagača. Grad Zrenjanin je tu da pomogne održavanje sajma, koji promoviše privredu koju razvijamo u našem gradu, a samim tim i naš grad. Sajam je prilika i da se razgovara sa predstavnicima najviših državnih institucija, najpre Ministarstva privrede, a pritom i svih pratećih subjekata, koji nude nove mogućnosti saradnje najpre među kompanijama koje se na ovaj način dodatno uvezuju, ali i pronalaze nova tržišta u sferi svog poslovanja“, rekao je Santovac.

 

“Prateći politiku Vlade Republike Srbije, odlučili smo da glavne teme ovogodišnjeg sajma budu upravo digitalizacija i žensko preduzetništvo. U skladu sa tim, pozvaćemo što veći broj državnih institucija koje daju podsticaje i praktično pomažu privredi u našoj zemlji. Stručnjaci iz ovih oblasti održaće i panel, kako bi se u zajedničnom razgovoru došlo do zaključka o merama i radnjama koje bi se zajednički sprovodile u cilju unapređenja zrenjaninske privrede”, istakao je Predrag Stankov direktor Regionalne privredne komore Zrenjanin.

Miroslav Đurić, rekao je da su regionalni sajmovi ovakvog tipa jedinstvena prilika da se privrednici povezuju i upoznaju, kako oni koji dolaze iz grada, kao organizatori, tako i oni koji dolaze sa strane.

Na ovogodišnjem sajmu očekuje se učešće Komora iz Bosne I Hercegovine, Hrvatske I Rumunije, što ZR-BIZNET-u daje karakter međunarodne manifestacije.

Manifestaciju ZR-BIZNET organizovali su Grad Zrenjanin, Privredna komora Srbije, Unija poslodavaca Srbije i OUP .