DSC_0571Zrenjanin- Počelo je kao i svake godine, uoči najveće gradske manifestacije, iz Gradske bašte ka zrenjaninskim ulicama krenuli su fijakeri da uz besplatno točeno pivo najave i pozovu sve goste na 31. „Dane piva“.

Davor Štefanek, osvajač zlatne medalje na Olipijskim igrama u Riju otvorio je tradicionalni „Zlatni kotlić“ – Memorijal „Đula Farkaš-Farki“ u kuvanju riblje čorbe, dok je u Gradskoj bašti tačku stend-up komedije izveo Neša Bridžis.

Uz tradicionalnu pivsku zdravicu koju je izrekao Prvoslav Zakovski gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić otvorio je 31.“Dane piva „, a potom je nebo obasjao sjajan vatromet. Te večeri rođendanski koncert održala je grupa Galija.

DSC_0790Druge večeri tradicionalne manifestacije programi su se odvijali na nekoliko lokacija. Goca Tržan koncert je održala u Aviv parku pred više stotina gledalaca. Na trgu dr. Zorana Đinđića održao se Festival folklora „Lala“, dok je na Žitnom trgu počelo je takmičenje u brzom ispijanju piva. Nakon toga, koncerte su održali Dejan Cukić i Del Arno Bend.

Sportski program u okviru Dana piva bio je veoma bogat, počeo je Šahovskim turnirom, održane su prezentacije klubova karatea, fudbala, tekvonda, aikida, džudoa, bezbola, mačevanja, boksa i atletike, a održan je i turnir u odbojci i vaterpolu. U nedelju, 28. avgusta  na jezeru kod zgrade suda, održano je takmičenje u sportskom ribolovu – KSR „Banat” Zrenjanin. Profi kup Zrenjanin u fider ribolovu koji je organizovan je po peti put. Kupalište „Peskara“ bilo je u znaku – skutera. U subotu i nedelju, 27. i 28. avgusta, organizovana je Školica skutera.

Enter image description here...Zrenjaninska filharmonija održala je spektakularan koncert na Trgu slobode u četvrtak, 25. avgusta, na kojem je izvela popularnu filmsku muziku.

CSC_0274_800x532Petog dana manifestacije gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i  njegovi saradnici priredili su svečani koktel povodom „Dana piva“. Na koktelu se okupilo više stotina zvanica. Gradonačelnik Janjić izjavio je: „Ako se domaćin po gostima poznaje, onda smo danas u Zrenjaninu dobri domaćini“ i poželeo da manifestacija uđe među prve tri manifestacije u Srbiji.

Najveća regionalna muzička zvezda Zdravko Čolić  održao je koncert za pamćenje pred više od 50.000 obožavalaca. Pevač je pevao tri i po sata nesvakidašnjom energijom.

DSC_0324_800x532U subotu u Zrenjaninu obeležena je slava Grada Zrenjanina i hramovna slava- praznik Uspenja Presvete Bogorodice – Velika Gospojina. Održano je i finale u brzom ispijanju piva gde je Martin Kajtez iz Bačke Palanke odneo ubedljivu pobedu, jer je litar piva popio za 4 sekunde i 92 stotinke, dok je u ženskoj konkurenciji Martina Trajković Iz Leskovca popila pola litre piva za neverovatnih 3, 47 sekundi.

DSC_0405_800x532Na Trgu slobode armija obožavateljki pevala je sa Sašom Kovačevićem. On je napravio fenomenalnu atmosferu, a obožavateljke su ga nagradile plišanim igračkama koje su bacale na binu.

 

DSC_0208_800_532

Foto: B&G Photo

Šestodnevna manifestacija 31. „Dani piva“ u Zrenjaninu zatvorena je koncertima Crvene jabuke  i Električnog orgazma.

Organizatori 31. „Dana piva“, Grad Zrenjanin i Turistički centar Zrenjanina, pobrinuli su se i ove godine da na najbolji način prezentuju manifestaciju, koja pretenduje da postane jedna od tri najvažnije u Srbiji. Za šest dana, manifestaciju je posetilo skoro 500 hiljada ljudi.

 

DSC_0469_800x532