Sport- FK Radnički imao je malo vremena za odmor  i za narednu sezonu uveliko  se kuju  planovi kako napraviti iskorak i vratiti fudbal u Zrenjaninu na stare staze slave gde i pripada.

Ovom prilikom redakcija portala ZR Klik posetila je sportskog direktora FK „Radnički Zrenjanin“ Darka Tošića i razgovarala o planovima za narednu sezonu.

„Imali smo vremena za odmor, posle završene sezone analizirali smo učinak. Za dve i po godine  koliko smo u klubu u prelaznom roku uvek smo dovodili 2-3 igrača, dok kostur ekipe koji se oformio 2017. godine  čini većinu tima. Za sve ovo vreme dovoljno smo se upoznali sa Srpskom ligom, kako kroz funkcionisanje kluba tako i kroz trenerski rad. Mislim da je pravi trenutak da napravimo iskorak i da se sa sredine tabele pomerimo ka samom vrhu. Da li će to biti moguće videćemo, ali sam siguran da ćemo kroz partnersku saradnju sa lokalnom samoupravom uspeti da taj korak ka vrhu napravimo.

Od čelnih ljudi iz grada dobio sam uverenje da ćemo imati punu podršku da fudbal u Zrenjaninu vratimo na staze stare slave. Sam proces je dugotrajan, spremni smo, imamo dugoročan plan i cilj da probamo da ostvarimo zacrtano.

Jedna od odlučujućih stvari je renoviranje Gradskog stadiona, jer plan je da kada se radovi završe,  mi kao najbolje plasirani klub u gradu, na njemu zaigramo. Zrenjanin zaslužuje minimum drugi stepen takmičenja, a zatim i superligu. Ekspanzija sporta u Zrenjaninu ide u dobrom smeru, od ove godine rukometaši su u prvoj ligi, zatim košarkašice,  tako da i fudbal zaslužuje stepen više“- Istakao je Darko Tošić sportski direktor FK „Radnički Zrenjanin.

Spremni smo da se umešamo u borbu za vrh, intezivno pregovaramo sa potencijalnim pojačanjima do početka priprema koje su zakazane za 9. jul. Ne bih govorio o imenima, jer uvek postoji mogućnost da se nešto izjalovi. Iz analiza smo shvatili na kojim smo pozicijama bili slabiji i tu ćemo dovesti ozbiljna pojačanja, a okusnicu ekipe će i dalje činiti igrači iz Zrenjanina i okoline. Pored nas još 4-5 klubova je istaklo kandidaturu za ulazak u drugu ligu, biće teško, ali zato je sport uzbudljiv i na nama je da se maksimalno spremimo i umešamo u borbu za vrh tabele- dodao je Darko Tošić.