Politika- Posle jučerašnjeg razgovora sa čelnicima gradske kuće Grada Zrenjanina gde su predstavnici PUFa Miljan Čičić i Milan Pernat zatražili ostavku Gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića,   PUF je doneo odluku o organizovanju nove manifestacije u gradu na Begeju pod nazivom “DANI VODE”.

„Kako Zrenjanin tradicionalno ima već jednu  manifestaciju “Dane piva”, a nema više svoju pivaru, Fantomi su smatrali da bi iz istih razloga (nepostojanja ispravne vode za piće ) bilo dobro organizovati još jednu sličnu manifestaciju “ Dani vode” . Program “DANA VODE” odvijaće se  u tri dana od 08.07.2019 do 10.07.2019.godine na gradskom trgu ispred SO Zrenjanin. Prvog dana 08.07.2019. godine od 17h predvidjeno je postavljanje šatora, a program prvih “Dana vode” zvanično će biti otvoren od 19h. PUF poziva sve gradjanje koji imaju šatore da ih slobodno  ponesu, i time se  kvalifikuju  za takmičenje u brzom ispijanju zrenjaninske vode. Poslednjeg dana biće proglašenje pobednika ove manifestacije pod nazivom “najveći lažov”, i time bi se i zatvorili prvi ”Dani vode” u Zrenjaninu“, navodi se u sapštenju PUF-a.

„Po našim saznanjima iz proverenih izvora, fabrika vode može u roku od 48h da se pusti u funkciju,što demantuje sve režimske tvrdnje da se čekaju nekakvi dihtunzi i razni rezervni delovi iz inostranstva.Šta i ko se čeka da Zrenjaninci dobiju vodu za piće“, napominju Milan Pernat i Miljan Čičić.