Dve osobe izgubile život u saobraćajnim nesrećama proteklog vikenda u Zrenjaninu

Foto:arhiva

Zrenjanin- Na području Policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, od kojih dve sa nastradalim licima i jedna sa materijalnom štetom. U ovim saobraćajnim nezgodama dva lica su smrtno stradala, a dva lica su zadobila lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 500.000,00 dinara. Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – dve i neustupanja prvenstva prolaza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 14 učesnika u saobraćaju i izdato je 103 prekršajna naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 13 vozača, od toga, 1 ostala isključenja i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 5 vozila, od toga, 3 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 2 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da se i u narednom periodu očekuju kišni dani te se stoga preporučuje pojačana opreznost svih učesnika u saobraćaju. Takođe, i ove nedelje apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, a pripadnici saobraćajne policije će pojačati kontrolu vozača i vozila, s tim da će posebnu pažnju usmeriti na kontrolu i sankcionisanje vozača koji upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola i vozača koji ne poštuju ograničenje brzine kretanja.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap