Otvaranje izložbe Milutina Krstonića „Skulpture“

 

Zrenjanin- U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 5. avgusta 2019. godine, sa početkom u 19 časova svečano će biti otvorena izložba skulptura Milutina Krstonića, dobitnika prve nagrade Međunarodnog likovnog salona „30×30“ čiji je organizator Kulturni centar Zrenjanina.

Milutin Krstonić je rođen 1995. godine u Užicu gde je završio Umetničku školu. Diplomirao je 2018. godine na Fakultetu primenjenih umetnosti u klasi Nenada Vacića, a trenutno je na master akademskim studijama istog fakulteta u klasi Vukašina Milovića.

Svoje radove izlagao je na Prolećnoj izložbi u Umetničkom paviljonu „Cvijeta Zuzorić“ 2019. godine, Međunarodnoj izložbi „Umetnost u minijaturi“ Udruženja za umetnost, kulturu i turizam „MajdanArt“ 2018. godine, izložbama užičkih studenata na umetničkim fakultetima i akademijama – ,,Oni koji dolaze’’ 2017. i 2018. godine, Izložbi likovnog stvaralaštva amatera Zlatiborskog okruga u Arilju 2017. godine, gde je osvojio prvu nagradu za skulpturu, a iste godine bio je učesnik prijepoljske umetničke kolonije „Mileševa“.

Skulpture koje će biti izložene u Narodnom muzeju Zrenjanin nastale su tokom 2018. i 2019. godine, delom na master akademskim studijama na FPU u Beogradu, a delom u ličnom ateljeu umetnika. Nadležni kustos izložbe je mr Milan Grahovac, akademski slikar.

Izložba će biti dostupna do 13. avgusta 2019. godine.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap