Zrenjanin- U petak, 5. jula u Kulturnom centru Zrenjanina biće otvorena izložba grafika likovnog umetnika Matije Rajković. Otvaranje izložbe je u 19 časova.

Matija Rajković rođen je 1980. u Beogradu. Diplomirao je na slikarskom odseku Akademije umetnosti u Novom Sadu 2003. u klasi profesora Jovana Rakidžića. Postdiplomske studije završio na istom odseku Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu 2009. u klasi profesora Čedomira Vasića. Član je ULUSa od 2005. i ULUKKruševac od 2011. (jedan je od osnivača). Izlaže od 1999. do sad 33 puta samostalno i 120 puta grupno. Predaje na Visokoj školi strukovnih studija za vaspitače u Kruševcu od 2010. Živi i stvara na relaciji Kruševac – Beograd.

 

Digitalne grafike Matije Rajkovića nastale su od niza fotografija na kojima su dokumentovani različiti tragovi grafita i plakata, pisanja i lepljenja, korozije i vremena na metalnim površinama ograda gradilišta. Okom i kamerom pronađene i zabeležene različite teksture postale su potencijal za eksperimentisanje i otkrivanje novih i neočekivanih mogućnosti u polju digitalne tehnologije, izvor inspiracije za stvaranje jedne serije radova sa temama iz svakodnevnog života.

 

 

 Izložba će obuhvatiti izbor dvadesetak radova nastalih u poslednje dve godine. Postavka će biti otvorena do 1.  avgusta.