Zrenjanin- Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas na Trgu slobode tehničko-taktičkom zboru dobrovoljnih vatrogasnih društava i zajedničkoj pokaznoj vežbi vatrogasno-spasilačkog bataljona Zrenjanin.

300 pripadnika operativnih jedinica i dobrovoljnih vatrogasnih društava bilo je danas postrojeno na Trgu slobode, a ispred Gradske kuće izvedene su četiri pokazne vežbe vatrogasnog podmlatka, juniora, seniora i udružena vežba Vatrogasnog spasilačkog bataljona Zrenjanin i operativnih jedinica DVD.

 

„Vatrogasne službe prikazale su danas spremnost da odgovore izazovima i vanrednim situacijama, kako u gradu, tako i u 22 naseljena mesta. Na teritoriji Grada Zrenjanina funkcioniše čak 23 dobrovoljnna vatrogasna drštva koja okupljaju preko 2400 članova. Malo koji grad u Srbiji se može pohvaliti ovakvim brojkama. Vatrogasne jedinice su prve na udaru kada izbije požar i proteklih godina bili smo svedoci koliko su dobrovoljni vatrogasci važni za funkcionisanje kada dođe do do takvih slučajeva ili nekog nemilog događaja.Ti ljudi prvi stižu, spavšavaju ljude i imovinu“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović održao je sastanak u Gradskoj kući sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem i njegovim saradnicima.

Ministar je istakao važnost rada vatrogasaca i zahvalio im se što su se opredelili za ovu plemenitu profesiju i što pomažu svom narodu.

 

„Od gradonačelnika Zrenjanina sam čuo da ovde ima preko 2400 članova, da svako naseljeno mesto ima Vatrogasni dom, ozbiljan broj vozila i to zaista pokazuje posvećenosti poslu. Doneli smo nove zakone o dobrovoljnim društvima, edukujemo decu u školama da znaju šta je opasnost od požara, poplave, zemljotresa i da mogu da reaguju u takvim situacijama. Vatrogasci su heroji, jer istinski spašavaju živote ljudi“, rekao je Stefanović.