Zrenjanin- Doček Nove godine po Julijanskom kalendaru, “Srpske Nove godine”, biće i ovog 13. januara organizovan na zrenjaninskom Trgu slobode. Na velikoj bini postavljenoj ispred Gradske kuće nastupiće pet tamburaških sastava, a u ponoć i trubački orkestar Miroslava Stankovića.

Veče će, već posle 20 časova, otvoriti melenački “Melemi”, a nakon njih sviraće „Veseli tamburaši“ iz Novog Miloševa. U nastavku programa predviđen je nastup tamburaša Građansko-kulturnog društva „Obzorja na Tisi“ iz Novog Bečeja, a potom i vokalno-instrumentalnog sastava „Ego“ iz Zrenjanina. U Novu godinu prisutne će uvesti zvuci trubača i neizostavni vatromet.

Na Trgu slobode biće postavljene i kućice u kojima će se posetiocima deliti kuvano vino, čaj i medenjaci. U prilog idu i prognoze meteorologa da će u petak temperatura biti “u plusu”, pa organizatori dočeka, Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada, pozivaju naše sugrađane da u petak, 13. januara dođu na trg u što većem broju i u dobrom raspoloženju dočekaju ovu tradicionalnu Novu godinu.