Politika- „Postavljanjem šatora ispred gradske kuće u Zrenjaninu su započeli „Dani zrenjaninske vode“, prva manifestacija posvećena neupotrebljivoj gradskoj vodi. Dani piva, a grad nema fabriku piva, onda može da ima i dane vode a nema fabrike vode. Mi smo prošlog meseca štrajkovali glađu zbog vode a gradonačelnik nam je obećao da će fabrika proraditi u junu, međutim to se nije desilo. Krajem juna Zrenjanin je posetila premijerka, i nakon sastanka sa gradonačelnikom i još nekim ljudima, date su oprečne izjave o novom datumu puštanja u upotrebu pijaće vode. Sve to što se dešava je atak na zdravu pamet normalnog čoveka“ rekao je Miljan Čičić.

Pokret ujedinjenih fantoma ponovo je pozvan na razgovor kod gradonačelnika Zrenjanina, gde su prošlog četvrtka pozvani da daju predlog za imenovanje mešovite komisije za puštanje u rad postrojenja prečistača.

Odbili smo poziv da posetimo tu fabriku, ne želeči da dajemo legitimitet vlasti. Naš zahtev je da gradonačelnik, posle svega, podnese ostavku. Sem toga, tražili smo da se formira komisija koja će u roku od 48 sati da dokaže da taj pogon može da radi. Na kraju, naš predlog za člana mešovite komisije je Goran Knežević koji ima dovoljno kvalifikacija za to „,objasnio je Milan Pernat. U utorak, 9. jula, takođe od 19 časova, održaće se takmičenje u brzom ispijanju zrenjaninske vode i proglasenje najvećeg zrenjaninskog lažova.