Novi Bečej- Otvaranjem Ulice zanatskog piva zvanično su u čevrtak započeli Velikogospojinski dani u Novom Bečeju. Početak koncertnog programa ovogodišnje Gospojine obeležio je fantastičan nastup Zvonka Bogdana.

Velikogospojinski dani održavaju se ove godine 26. put, od 22. do 27. avgusta u Novom Bečeju. Kao i poslednjih nekoliko godina, zagrevanje za nekoliko dana odlične zabave započelo je u četvrtak u Ulici zanatskog piva. Prisutni su uživali uz nastupe Maja & Bole kvarteta, a zatim i Lacky Cash benda, a ljubitelji piva imali su mogućnost da probaju različite vrste svog omiljenog pića. Do 25. avgusta veliki broj zanatskih pivara predstaviće posetiocima ove pod-manifestacije preko 80 vrsta kraft piva, a sve koji prošetaju ovim lepim kutkom Novog Bečeja očekuje i bogat muzički program kao i atraktivna takmičenja.

 

Petak je započeo na reci, kada su predstavnici Opštine Novi Bečej položili vence na spomenik Aleksandra Berića. Otvorena je i najveća i najznačajnija pod-manifestacija Velike Gospojine, Poljo- Fest. Ovogodišnji Poljo-fest obeležiće tribine namenjene mladim poljoprivrednicima. U zabavnom delu programa, posetioci različitih uzrasta imali su priliku da se oprobaju u jahanju mehaničkog bika.

Stari zanati, ručni rad i organska hrana samo su jedan deo onoga što se može videti na ovogodišnjem Etno-bazaru koji je i ove godine za sve posetioce zauzeo centralno mesto varoši. Uz prigodan umetnički program Etno bazar otvrio je svoja vrata za sve posetioce Velikogospojinskih dana.

 

Kuvala se i riblja čorba. Preko sto prijavljenih ekipa uzelo je učešće na ovogodišnjem takmičenju „Velikogospojinski kotlić“ iz celog regiona. Čamac, kao glavna nagrada, ove godine otišao je u Hrvatsku, dvostrukom prvaku ove zemlje u kuvanju riblje čorbe. I dok se riblja čorba krčkala, takmičili su se i tamburaški orkestri. Najveće simpatije pobrao je tamburaški orkestar iz Novog Sada, „Opus“.

Kao vrhunac večeri, pred nekoliko hiljada ljudi zapevala je muzička legenda  Zvonko Bogdan! Po ko zna koji put ovaj pevač osvojio je srca svih prisutnih posetilaca. Publika u Novom Bečeju pevala je sa njim i njegovim orkestrom hitove poput „Tiho noći“, „Fijaker stari“, „U tem Somboru“, „Govori se da me varaš“ i mnogo druge.

 

Subotnji program Velike Gospojine privuće ljubitelje rok zvuka. Na prelepoj bini nastupiće mađarski rok bend Pokolgep, čiji je nastup zakazan za 20 sati. Već d 21.30 na binu će jedan od najpopularnijih hrvatskih bendova Hladno pivo, dok se od 23h očekuje dvočasovni koncert rok grupe Van Gogh.