Zrenjanin- Sa ciljem očuvanja tradicije i podsticanja etno-stvaralaštva sa prostora regije Banata, po dvadeseti put, u Zrenjaninu je održana manifestacija “Banatske vredne ruke”. Na velikoj bini u centru grada predstavljen je  bogat revijalni program u kome su nastupala brojna kulturno-umetnička društva, tamburaški orkestri, kao i pevačke grupe.

 

Banatsku tradiciju, ručne radove, tradicionalna jela, slatke i slane specijalitete predstavilo je preko 30 udruženja i aktiva žena iz celog Banata.

 

 

„Jedan od strateških ciljeva naše kompanije upravo je i očuvanje etno nasleđa u Vojvodini, na teritoriji na kojoj poslujemo. “Banatske vredne ruke” su bile dobra prilika da se Zrenjanincima i gostima na jednom mestu prikažu najzanimljiviji elementi baštine svih naroda Banata. Ovo je bila prilika da se Banat okupi na jednom mestu“, rekao je Nedeljko Golušin marketing menadžer kompanije Gomex.

 

Organizatori manifestacije su Grad Zrenjanin i Turistička organizacija grada Zrenjanina, a prijatelj manifestacije je kompanija Gomex.

Jubilarnu 20. manifestaciju “Banatske vredne ruke” svečano je otvorio pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i istakao veliko zadovoljstvo što učestvuje veliki broj udruženja i aktiva žena iz celog Banata i zahvalio se Kompaniji Gomex koja je i ovaj put podržala manifestaciju.