Zrenjanin- Manifestacija „Dani Zelenog polja“ završena je danas u prostorijama mesne zajednice obeležavanjem slave Treće obrtenje koja je posvećena  Svetom Jovanu.

Višednevna manifestacija „Dani Zelenog polja“ organizovana je povodom obeležavanja 49 godina postojanja mesne zajednice Zeleno polje uz bogat program.

Tokom nekoliko dana  manifestacije „Dani Zelenog polja“ organizovana su sportska takmičenja, dečji bazar, medicinski kutak, likovna radionica Kreativnog centra „Dečje carstvo“, izložba slikarskih radova na temu: logo mesne zajednice, kao i  tradicionalno takmičenje u kuvanju riblje čorbe – memorijal „Brane Čordić“.

DEČJI BAZAR

Za svu decu kompanija Gomex obezbedila je osveženje.

LIKOVNA RADIONICA ZA DECU

IZLOŽBA SLIKARSKIH RADOVA DECE NA TEMU “ LOGO ZELENOG POLJA“

 Prvo mesto

Drugo mesto

Treće mesto

MEDICINSKI KUTAK

Uz srdačnu pomoć zaposlenih u Domu zdravlja „Boško Vrebalov“ građani su imali priliku da izmere pritisak, šećer u krvi, urade EKG i da dobiju savet lekara.

SPORTSKA DEŠAVANJA

U memorijalnom takmičenju, u kuvanju riblje čorbe, pod nazivom „Brane Čordić“ prvo mesto osvojila je Smiljka Malešev, drugo mesto zauzeo je Saša Cvikić, dok je treće mesto pripalo  Savin Saši.

 Održan je turnir u tenisu na kom je prvo mesto osvojio Marko Rosić, drugo mesto pripalo je Šemić Željku, dok je treće mesto zauzeo Simo Malušić pobedivši  Predraga Radosavljevića.

 

Finalisti: Marko Rosić i Željko Šemić

Simo Mališić III mesto i Predrag Radosavljević

Odigran je i utešni turnir u kojem je Nikola Krstinić osvojio prvo mesto nakon pobede nad Milanom Đukićem u finalu.

Odigran je turnir u malom fudbalu 3 na 3 u kojem je prvo mesto osvojila ekipa „Krečev“, drugo mesto zauzela je ekipa  „Radnički Zeleno polje“, dok je treće mesto pripalo ekipi „Greenfield“.

Učesnici turnira u malom fudbalu 3 na 3

Prvoplasirana ekipa Krečev

Drugo mesto ekipa „Radnički Zeleno polje“

Trećeplasirana ekipa Greenfield

Zbog loših vremenskih uslova odigrane su revijalne utakmice u basketu.

U mesnoj zajednici „Zeleno polje“  7. juna  prvi put je obežena slava i rezan kolač.

Kumstvo za sledeću godinu preuzeo je Dušan Tanasić zrenjaninski privrednik.

Završnoj svečanosti manifestacije  i obeležavanju slave prisustvovali su zamenik gradonačelnik Zrenjanina Saša Santovac, predsednik Skupštine Grada Čedomir Janjić, zamenik predsednika Oliver Mitrović, predsednik mesne zajednice Aleksandar Lavko, gradski  odbornici u Skupštini grada, zrenjaninski privrednici i drugi.

Predsednik mesne zajednice Aleksandar Lavko pozdravio je sve prisutne, poželeo im dobrodošlicu i zahvalio se svima koji su doprineli da se realizuje manifestacija, kako organizatorima, sponzorima tako i brojnim sportistima koji su učestvovali u takmičenjima i najavio da će sledeće godine mesna zajednica obeležiti važan jubilej, 50 godina postojanja.

Na završnoj svečanosti manifestacije prisutnima se obratio zamenik gradonačelnik Saša Santovac koji je  istakao da lokalna samouprava ima dobru saradnju sa Savetom mesne zajednice i da zajednički rešavaju probleme stanovnika Zelenog polja.

Dušan Tanasić istakao je da je za njega i njegovu porodicu,  velika čast da preuzme kumstvo.

„Kažu, da se uz malo kvasca i dosta brašna umesi veliki kolač, a to smo mi brašno, a kvasac smo dobili, da budemo deo Hristovog tela – to je najvažnije, da dobro funkcionišemo svi upreti ka jednom – dobrom istom cilju. Trudimo se svi zajedno da našoj deci ostavimo u amanet nešto čime će se oni ponositi“, rekao je otac Radivoj Nađalin.

Dan mesne zajednice Zeleno polje obeležava se od samog njenog osnivanja 1974. godine. Prvo se obeležavao 7. mart, dan kada je osnovana. Nakon promene naziva u Zeleno polje, pošto je 6. jun dan zelenih, taj datum je usvojen kao zvanični datum za proslavu i nova tradicija je započeta 1997. godine. Danas je jedna od najvećih gradskih mesnih zajednica i broji preko 11.000 stanovnika.