Zrenjanin- Na stadionu FK Radnički u subotu, 10. avgusta, održaće se Trofej grada u okviru obeležavanja međunarodnog Dana mladih  koji organizuju Kancelarija za mlade i FK Radnički uz podršku grada Zrenjanina. Pored turnira posetioce očekuje bogat program, kao i taktičko pokazna vežba Žandarmerije.

Tim povodom danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare  na kojoj su o značaju obeležavanja i programu Dana mladih govorili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, direktor FK „Radnički“ Darko Tošić  i  Marko Miškeljin predstavnik Kancelarije za mlade.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura istako je da su mladi pokretači dobrih ideja za bolju budućnost našeg grada.

Prošle godine smo zahvaljujući mladim ljudima iz Kancelarije za mlade, koji su volonterski uradili akcioni plan za mlade, prikupli 10 miliona dinara za đačke stipendije i najbolje đake generacija osnovnih škola da borave na kampu u Orašcu. Ovo je samo deo sredstava koji se na direktan način izdvajaju za mlade u našem gradu, pored direktnog finansiranja od strane grada i nevladinih organizacija“, rekao je Simo Salapura i pozvao mlade da u subotu 10. avgusta dođu na stadiona FK Radničkog i uživaju u obeležavanju Dana mladih.

Direktor FK Radnički Darko Tošić zahvalio se Kancelariji za mlade i lokalnoj samoupravi na dugogodišnoj dobroj saradnji.

„U subotu, 10. avgusta FK Radnički organizuje turnir u velikom fudbalu za mlade fudbalere 2006. godišta na kojem će učestvovati osam ekipa. Učešće na turniru potvrdile su ekipe FK Crvena zvezda, FK Čukarički, OFK Kikinda, OFK Bečej i zrenjaninski Proleter“, rekao je Darko Tošić.

„Kancelarija za mlade već niz godina obeležava međunarodni Dan mladih i trudi se da iz godinu u godinu program bude kvalitetniji i sadržajniji“, rekao je Marko Miškeljin predstavnik Kancelarije za mlade grada Zrenjanina.