Zrenjanin- U Gerontološkom centru u Zrenjaninu, u  skladu sa visokim normativima i standardima za pružanje usluga socijalne zaštite, pored postojećih javljača požara i video nadzora,  urađena je rekonstrukcija podova i  puštena u rad medicinska signalizacija u B objektu.

– Rekonstrukcija podova i postavljanje nove podloge  od kaučuka, koja je jednostavna za svakodnevno održavanje higijene, zadovoljava visok standard čistoće. Naši korisnici koriste pomagala i invalidska kolica, tako da je od izuzetne važnosti da podloga po kojoj se kreću bude od neklizajućeg materijala, a sve prostorije na taj način pristupačne i bezbedne.Osim podova, urađena je medicinska signalizacija,koju su uradili  Viktor Rotariu, ing. Proizvodnog mašinstva i Duško Vakarov, elektrotehničar automatike , zaposleni u Gerontološkom centru  u sektoru održavanja, čije je znanje dragoceno. Oni  su na ovaj način omogućili  najbržu komunikaciju između korisnika i medicinskog osoblja,  rekla je Tanja Živanov, vd direktora Gerontološkog centra Zrenjanin.

-Korisnicima je omogućeno da pritiskom na taster pozovu u pomoć  medicinsko osoblje. Tasteri su postavljeni u sobama, pored kreveta, kao i u kupatilima. Medicinsko osoblje ima  uvid  na displeju  kontrolne table zvučni i svetlosni signal,  iz koje sobe dolazi poziv i reaguje najbrže moguće. Tek po dolasku medicinskog osoblja u sobu korisnika odakle je upućen signal, taster se resetuje. Na taj način, sigurni smo da je ukazana pomoć bila pravovremena i stručna rekla je Nada Karamarković, glavna sestra u Gerontološkom centru.