Zrenjanin- Sinoć je Zrenjaninska publika u okviru 34. „Dana piva“ imala priliku da uživa u sjajnim koncertima Dina Dvornika ekspiriens i Kikija Lesendrića na Žitnom trgu. Publika je zajedno sa njima izvodila poznate hitove poput „Ti si mi u mislima“, „Zašto praviš slona od mene“, „Te noći smo se potukli zbog nje“…

 

Trećeg dana 34. Dana piva posetilaci su uživali u raznovrsnim programima, radionicama, predstavama i muzičkim sadržajima na više lokacija u gradu.

Na Žitnom trgu počelo je takmičenje u brzom ispijanju piva,  pobednici će za osvojeno prvo  mesto u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiti novčanu nagradu u iznosu od 40.000, za drugo 20.000, dok za treće mesto doboti 10.000 dinara. Nagrade za takmičenje u brzom ispijanju piva obezbedio je organizator manifestacije grad Zrenjanin.

 

LJUBITELJIMA RIBLJE ČORBE PODELJENO 2000 PORCIJA

 

Na Trgu slobode  održan 35. po redu “Zlatni kotlić”, 11. Memorijal “Đula Farkaš – Farki”, kao i “Dan Mađarske”. Gradovi i banje iz Mađarske i Srbije  predstavili su  tradiciju i svoje turističke potencijale. Svečanom otvaranju manifestacije prisustvovali su predsednik organizacionog odbora manifestacije Aleksandar Farkaš, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, potpredsenik Vlade APV Mihalj Njilaš  i zaštitnik građana Srbije Zoran Pašalić.

 

Ribarsko gazdinstvo Ečka pripremilo je 2000 porcija riblje čorbe koje su besplatno podeljene posetiocima.

Takmičenje u kuvanju riblje čorbe “Zlatni kotlić” okupio je veliki broj vrsnih kulinara i poznavaoca ovog alaskog specijaliteta, a najbolju čorbu skuvao je Saša Cvikić iz Šajkaša.

 

Četvrtog dana manifestacije, u četvrtak 29. avgusta sa početkom u 21 čas, koncert na Trgu slobode održaće Zrenjaninska filharmonija, dok će na Žitnom trgu koncerte održati Amajlija i Zana.

 

KOMPLETAN PROGRAM 34. DANA PIVA POGLEDAJTE OVDE