17. završna izložba likovnih radova učenika zrenjaninskih srednjih škola sinoć je otvorena u Kulturnom centru Zrenjanina i trajaće do 15. juna.

 

Publici se predstavlja preko 100 radova, 50 autora – učenika iz HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninske gimnazije, Muzičke škole „Josif Marinković“, Srednje poljoprivredne škole, Tehničke škole, EGŠ „Nikola Tesla“, ETŠ „Jovan Trajković“, Medicinske škole i Doma učenika srednjih škola “Angelina Kojić – Gina“.

Radovi su urađeni u različitim likovnim tehnikama i medijima: olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, fotografija, digitalna slika i skulptura i predstavljaju rasnovrsnost učeničkih interesovanja i savladavanja likovnih tehnika.

Pripremu i realizaciju izložbe pomogli su mentori učenika: Ana Stanar, Mira Topličević, Branko Đukić, Valentina Vencel, Jovana Solomun, profesori likovne kulture u srednjim školama i domu učenika. Koordinatorka i autorka izložbe je profesorka likovne kulture Dušanka Đorđević koja u svojoj biografiji beleži organizaciju i realizaciju niza značajnih događaja i projekata vezanih za likovnu kulturu, mlade i celokupno umetničko stvaralaštvo.

U okviru otvaranja izložbe održana je i modna revija na kojoj su predstavljene dve kolekcije odevnih predmeta za sezonu proleće – leto. Sve modele, osmislili su i realizovali učenici obrazovnog profila – Modelar odeće, predvođeni svojim nastavnicama-mentorkama Jadrankom Živković i Biljanom Šuntić.

Organizatori izložbe su Hemijsko – prehrambena i tekstilna škola “Uroš Predić” i Zrenjaninska gimnazija u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina.

 

Pogledajte video prilog sa otvaranja:

  https://www.youtube.com/watch?v=MlhwJ4_XHlE