Načelnica Srednjobanatskog upravnog okruga Snežana Vučurević održala je danas, 8. avgusta 2019. godine, četvrtu redovnu sednicu Saveta upravnog okruga u opštini Nova Crnja a u skladu sa godišnjim planom i programom rada Saveta.

Sednici su prisustvovali gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević, predsednik opštine Sečanj Predrag Rađenović i predsednik opštine Nova Crnja Vladimir Brakus, načelnica opštinske uprave Novog Bečeja Tamara Popov i predstavnici Policijske uprave u Zrenjaninu, načelnik Odeljenja policije Zoran Jarić i načelnik Odeljenja saobraćajne policije Goran Živković.

Osnovna tema sednice bila je procena bezbednosne situacije za vreme održavanja predstojećih velikih manifestacija: „Pile fest“ u Žitištu, „Gospojina 2019“ u Novom Bečeju i „Dani piva 2019“ u Zrenjaninu.

Konstatovano je da će Policijska uprava u saradnji sa organizatorima manifestacija, kao i prethodnih godina, izvršiti procenu rizika kao i procenu ljudskih i ostalih resursa i preduzeti sve mere da bezbednost građana u svim segmentima bude u potpunosti osigurana. Opštoj bezbednosti doprineće i nadležne inspekcije svojim pojačanim kontrolama, kako pravnih subjekata – zakupaca štandova za prodaju hrane i pića, tako i lica koja će neposredno vršiti promet hrane i pića.

Savet Srednjobanatskog upravnog okruga takođe je razmatrao i pitanja vezana za realizaciju zaključaka sa sastanka koji je ministarka i potpredsednica vlade Zorana Mihajlović održala 2. aprila 2019. godine u Zrenjaninu sa predsednicima lokalnih samouprava a kojim su oni preuzeli obavezu u realizaciji projekata rekonstrukcije i revitalizacije putne infrastrukture na teritorijama svojih lokalnih zajednica.

Okrug u saradnji sa nadležnim ministarstvom i lokalnim samoupravama prati i realizaciju vladinog projekta „Ažuriranje adresnog registra„, koji se privodi kraju.