Zrenjanin-Projekat ,,YOUR JOB“ realizuje Caritas Srbije sa Biskupijskim Caritasom Zrenjanina, a projekat je finansiran od strane Austrijske razvojne agencije i Caritasa Austrije.

Projekat ,,Your Job“ je započet u Zrenjaninu,  kao jednom od tri grada u Srbiji u kojima se projekat realizuje. Planirano trajanje projekta je tri godine i biće obuhvaćeno oko 300 mladih sa područja Zrenjanina.

 

Cilj projekta je da poveća zapošljivost mladih putem osnaživanja za izlazak na tržište rada, razvijanjem kompetencija za traženje posla, motivisanjem mladih, pripremom za radno iskustvo, pružanjem pomoći i podrške mladima da ostvare konkurentnost na tržištu rada, uz kampanju podizanja svesti i veće spremnosti poslodavaca da uključe mlade u posao.

 

Korisnici projekta su mladi od 15 do 30 godina kao teže zapošljiva kategorija, i to pre svega oni koji su dugoročno nezaposleni, korisnici socijalne pomoći, mladi s invaliditetom itd. Šira društvena zajednica je indirektni korisnik projekta.

Osnovna ideja projekta je podsticanje zapošljivosti mladih u svojim sredinama. Mladima će se kroz projekat omogućiti da steknu kompetencije za tržište rada, da pohađaju kurseve, imaju plaćenu stručnu praksu, kao i da konkurišu za grantove za započinjanje sopstvenog biznisa. Učešće u svim aktivnostima je besplatno.

 

Svi zainteresovani se mogu javiti lokalnom savetniku Milici Bogdanov, putem mejla: [email protected] i zakazati svoj razgovor.