Politika- Skupština grada usvojila je izveštaj o radu Saveta mesnih zajednica za prethodnu godinu, među kojima je bio i izveštaj MZ „Žarko Zrenjanin“, mesne zajednice koju u Skupštini predstavlja više odbornika i odbornica i koja se nažalost ne može pohvaliti rezultatima rada svojih predstavnika u vlasti.

„Ako je postavljanje ležećih policajaca definisano kao prioritet i ako Srpska napredna stranka drži vlast na svim nivoima, a u Savetu sede i dva odbornika, postavlja se pitanje zašto nijedan ležeći policajac nije postavljen već godinama. Šta se čeka? Novi izbori, pa da imaju čime da se hvale?“ upitala je predstavnica demokrata Alisa Kockar i dodala da gospodu odbornike treba da bude sramota što za 3 godine nisu učinili apsolutno ništa za svoju mesnu zajednicu i da ih na to konstantno treba podsećati dok građanima ne isporuče barem deo onoga što su obećali.

Naime, u najnovijem izveštaju se nalaze suštinski isti rezultati i planovi kao i prethodnih godina, a kao glavni problem izdvaja nedostatak sredstava. Traži se veće učešće grada i realizacija dogovorenog, ali i više sredstava iz Pokrajine i Republike.

„Gde su i šta rade Budimir Budimir i Đorđe Budimir, ali i Stojan Kralj, Aleksandar Knežev i drugi članovi Saveta mesne zajednice Žarko Zrenjanin?  Tekuće probleme građana sigurno ne rešavaju jer nisu ništa učinili da pomognu stanovnicima Brigadira Ristića u borbi sa Toplanom, Dunavske u borbi za bilo šta u domenu infrastrukture, Železničke ulice u borbi za pešačku stazu, niti bilo kome drugom i pored brojnih molbi za pomoć,“ upitala je odbornica Alisa Kockar.

Gradski odbor Demokratske stranke u Zrenjaninu