Vesti- Članovi srpsko ruskog bratstva „Evgenije Radionov“ iz Zrenjanina i ove godine posetili su  manastir Kakovo-Milo Arsenica u Grčkoj, metohu manastira Hilandara, na poziv manastirskog igumana oca Serafima, na blagoslov da pomognu svetinji.

 

Boravili su tamo petnaestak dana radeći na seči drva, tj. spremajući ogrev za zimu i funkcionisanje samog manastira u zimskom periodu. Srđan Mojsin, Aleksandar Šljapić i Dragan Brnjoš su se vratili u grad na Begeju punih srca i predivnih uspomena.

Ovde smo uvek dobrodošli, ovo nam je  već četvrta godina zaredom, radili smo svi zajedno na blagoslov da pomognemo ovoj svetinji. Manastir i ljudi koji su tamo postali su naša druga kuća, rado ćemo se uvek ovde vraćati. Po završetku posla na manastirskom imanju, otišli smo do Svete Gore, obišli manastir Hilandar, kao i Ruski manastir Sveti Pantelejmon koji nas je sve ostavio bez daha-rekao je Srđan Mojsin iz Zrenjanina koji je bio član zrenjaninske misije.

 

Misiju zrenjaninaca podržali su Grad Zrenjanin, kompanija Gomex, Butik Plus, Kovač, zlatara Mališa, keramika Jovanović i restoran Babatovo.