Zrenjanin- U utorak 24. septembra u Kulturnom centru u Zrenjaninu, od 14 časova održaće se prvi Forum za kulturu u Zrenjaninu na temu „Prostori kulture – mogućnosti korišćenja javnih prostora“. Na forumu će biti predstavljena dosadašnja praksa saradnje Kulturnog centra sa akterima nezavisne scene, kao i iskustva sa probnim periodom implementacije modela otvorenog kalendara u prostorima Kulturnog centra Zrenjanina.

Forum za kulturu kao instrument za komunikaciju svih zainteresovanih aktera i javnih vlasti u kulturi uspostavljen je u Novom Sadu  kao deo Strategije kulturnog razvoja grada Novog Sada za period 2016-2026. godine, a Asocijacija NKSS u saradnji sa lokalnim partnerima se zalaže za uvođenje Foruma u svim gradovima Srbije.

Forum u Zrenjaninu biće otvoren za zaposlene u institucijama kulture, kulturne radnike, predstavnike civilnog sektora u kulturi, umetnike, medije, i sve zainteresovane građane koji čine aktivnu publiku u Zrenjaninu. Uz prisustvo gostiju iz Beograda sa kojima ćemo razmeniti iskustva, Forum ima za cilj pokretanje otvorenog dijaloga za unapređenje kulturnog razvoja Zrenjanina.

Uvodne reči će održati Vladimir Đurić u ime Kulturnog centra Zrenjanina, Virdžinija Đeković u ime Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije i Zoran Pantelić, umetnik iz udruženja kuda.org  iz Novog Sada.

Program organizuje Kulturni centar Zrenjanin u saradnji sa Asocijacijom Nezavisna kulturna scena Srbije.