Zrenjanin- Ove nedelje u bioskopu Kulturnog centra prikazuju se dva filma, u četvrtak, 13. i petak, 14. oktobra prikazuje se filmska drama „Strahinja Banović“, a  u  nedelju, 16. oktobra, u okviru filmskog matinea na repertoaru je dečji animirani film „Šape gneva – legenda o Henku“.

 

„Strahinja Banović“

Višestruko nagrađivana filmska drama i ljubavna priča «Strahinja Banović» prikazivaće se u velikoj sali Kulturnog centra u četvrtak, 13. i petak, 14. oktobra u terminu od 20 časova. Film je inspirisan čuvenom srpskom epskom pesmom «Banović Strahinja» a filmska radnja je smeštena u okvir savremene izbegličke krize.

Više o filmu na: https://mcf.rs/filmovi/strahinja-banovi%C4%87

 

Karte se prodaju na biletranici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 300 dinara.

„Šape gneva – legenda o Henku“

U okviru filmskog matinea u bioskopu Kulturnog centra Zrenjanina u nedelju, 16. oktobra prikazuje se dečji animirani film: „Šape gneva – legenda o Henku“. Projekcija počinje u 11 časova u Velikoj sali Kulturnog centra. 

„Henk, ljupki pas koji mašta o tome da postane samuraj, kreće na putovanje, u potragu za svojom sudbinom. Na njegovu nesreću, ono što će pronaći je čudan i negostoljubiv grad Kakamučo, u kome on bolno štrči, jer je on pas, a svi ostali su… mačke! A kao što svi znamo mačke stvarno, ali stvarno ne vole pse. Očajnički želeći da se dodvori sugrađanima, Henk nesvesno postaje deo plana podlog, narcisoidnog Ika Čua, koji želi da uništi sve stanovnike Kakamučoa. Ali jedna mala prepreka nalazi se na putu Ikinoj vladavini svetom (ok, vladavini u Kakamučou), a njegov zli plan je da prevari Henka da mu pomogne, i zauvek protera stanovnike. Ali tada se pojavljuju Džimbo, nekada moćni samuraj i Emiko, žestoko mače koje deli Henkove snove. Zajedno, ovaj čudni trio kreće na putovanje koje će im pomoći da prevaziđu predrasude i nauče pravo značenje prijateljstva.“

Film je sinhronizovan na srpski jezik.

Pogledajte trejler: https://www.youtube.com/watch?v=apWaBs3ut-Y

 

Karte se prodaju na biletranici Kulturnog centra radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.