Zrenjanin- Danas je u Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin“ u Zrenjaninu  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima uručio prvacima đačke torbe i školski pribor.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je zajedno sa zamenikom Sašom  Santovcem, pomoćnicima Simom  Salapurom i Duškom Radišićem podelio pribor i torbe  prvacima u četiri odeljenja ove škole.

 

Direktor OŠ Žarko Zrenjanin Miroslav Brnjoš zahvalio se gradonačelniku i njegovim saradnicima na poklonima koje su danas uručili đacima.

„Osnovna škola Žarko Zrenjanin ove godine upisala je 111 đaka prvaka, od tog broja 71 dečak. Školski pribor i đačke torbe roditeljima i deci mnogo znače u ovim teškim vremenima“, rekao je  Brnjoš.

„Za sve đake poslednjih nekoliko godina obezbeđujemo školske torbe i neki osnovni pribor,  mislim da je to podrška roditeljima, da se ne bi izlagali  prevelikim troškovima. Ove godine na teritoriji Grada Zrenjanina u osnovnim školama imamo upisano 992 prvaka. Prethodnih godina Grad Zrenjanin je mnogo mera populacione politike primenio,  za prvo dete izdvajamo  50.000, za drugo i treće 35.000, kao i poklon u našoj apoteci. Dosta sredstava ulažemo u održavanje i obnavljanje školskih objekata, a tako ćemo raditi i ubuduće. Do kraja godine će biti gotov veliki projekat, želimo da izgradimo jednu veliku srednju školu koja će  biti dom za nekoliko sadašnjih srednjih škola i nadam se da ćemo sledeće godine početi izgradnju“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina.