POČEO TREĆI PRIVREDNI SAJAM ZRBIZNET

Zrenjanin- Međunarodna privredna manifestacija ZrBizNet svečano je otvorena danas u Hali Medison. Na 1500 kvadratnih metara izložbenog prostora u hali, kao i na platou ispred same hale naredna tri dana predstaviće se skoro 200 učesnika. Ove godine osnovne karakteristike sajma ZRBIZNET su digitalna transformacija i žensko preduzetništvo.

 

Treći po redu Privredni sajam svečano je otvorio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je istakao da se Zrenjanin posle decenija stagnacije ponovo pokrenuo i postao vodeći industrijski centar i pokretač razvoja i Banata i cele naše zemlje.

„Da se Zrenjanin pokrenuo najbolje svedoče Eseks, Novares, Šangdong Linglong i druge kompanije koje su upravo ovaj grad izabrale za mesto svojih ulaganja, i na hiljade novih radnih mesta koja su otvorena samo u poslednjih nekoliko godina. Gotovo svakog dana otvaramo nova gradilišta i nove fabrike, i sa ponosom mogu da kažem da smo AP Vojvodinu vratili na mesto broj jedan ne samo u Srbiji već i u okruženju“, rekao je predsednik Mirović.

 

Privredna manifestacija ZrBizNet ima za cilj umrežavanje privrednika i preduzetnika, dogovaranje i sklapanje novih poslovnih angažmana, edukaciju preduzetnika, promociju zanata, a sve u cilju efikasnijeg lokalnog ekonomskog razvoja.

 

Gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo što u poslednje tri i po godine Grad Zrenjanin ima punu podršku Pokrajinske vlade.

„Danas smo obišli samo neke lokacije na kojima radimo zajedničke projekte, dogovorili smo se da radimo i u narednom periodu, a drago mi je da otvaramo i ovaj, treći ZRBIZNET, a zapravo 23. Sajam privrede u Zrenajninu. Okupili smo privrednike radi promovisanja Zrenjanina kao dobrog mesta za investiranje. Zrenjanin napreduje i razvija se svakim danom, otvorili smo 4.500 hiljade novi radnih mesta, a očekujemo i početak izgradnje najveće investicije u Srbiji, fabrike guma Šangdong Linglong“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Manifestaciju ZRBIZNET organizovali su Grad Zrenjanin, Privredna komora Srbije, Unija poslodavaca Srbije i OUP .

 

Povezani članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Copy link
Powered by Social Snap