Zrenjanin- Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas Zrenjanin i zajedno sa gradonačelnikom Čedomirom Janjićem i saradnicima svečano otvorio novu atletsku stazu na Gradskom stadionu.

Gradski stadion u Karađorđevom parku rekonstruisan je posle više decenija, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 120,1 milion dinara.

Rekonstrukcija je zajednički projekat Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, čime je ovaj stadion dobio novu atletsku stazu u skladu sa zahtevima međunarodne atletske asocijacije za takmičenja međunarodnog ranga.

„Gotovo svakog dana otvaramo nova gradilišta i nove fabrike, i sa ponosom mogu da kažem da smo AP Vojvodinu vratili na mesto broj jedan ne samo u Srbiji već i u okruženju. Sledeće godine radićemo i drugu fazu radova kako bismo imali kompletno rekonstruisan stadion koji će omogućiti razvoj sporta u ovom delu Banata“, rekao je predsednik Igor Mirović.

 

Gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo što u poslednje tri i po godine Grad Zrenjanin ima punu podršku Pokrajinske vlade.