Zrenjanin- Na području Područne Policijske uprave u Zrenjaninu, proteklog vikenda dogodile su se tri saobraćajne nezgode, sve sa nastradalim licima.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice zadobilo je lake telesne povrede, dok su dva lica zadobila teške telesne povrede.

Pričinjena materijalna šteta se procenjuje na oko 7.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: nepropisnog uključivanja bicikla u saobraćaj, ne zaustavljanja vozila ispred obeleženog pešačkog prelaza i pogrešnog izvođenja radnji vozilom.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 5 učesnika u saobraćaju i izdat je 21 prekršajni nalog. Istovremeno, iz saobraćaja je isključeno 10 vozača, od toga, i 8 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i 2 vozača zbog ostalih vrsta isključenja. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 2 vozila, od toga,1 vozilo zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 1 vozilo koje nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila.

Podsećaju se svi učesnici u saobraćaju da će se od 16. do 22.09. 2019. godine na celokupnoj teritoriji Republike Srbije, pa i na području PPU Zrenjanin sprovesti međunarodna akcija pojačane kontrole pod nazivom „TISPOL“, usmerena na kontrolu težih saobraćajnih prekršaja koji direktno utiču na događanje saobraćajnih prekršaja, kao i sankcionisanje ne vezivanja sigurnosnog pojasa prilikom vožnje, kao i prekršaja koje čine pešaci. Pored ovoga posebne aktivnosti saobraćajna policija biće u zonama škola, s tim u vezi apelujemo na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa posebno u zonama škola.