Zrenjanin- U parku Prijatelja dece u nedelju, 15. septembra, organizovana je još jedna dečija izložba pasa u organizaciji KD Zrenjanin.

Deca su u dva ringa izlagala rasne i pse mešance. Rasne pse sudio je naš sugrađanin glumac Mirko Pantelić koji je veliki ljubitelj pasa, a mešance članovi KD Zrenjanin.

Sva deca koja su učestvovala dobila su medalje, diplome, slatke pakete, sokiće i pakete sa hranom i osnovnim potrepštinama za svoje pse.

Deca sa najlepšim psima mesancima i najlepšim rasnim psima dobili su i pehare, a najbolji hendleri i deca koja su nacrtala najlepše crteže pasa posebne medalje.

U okviru izložbe, tradicionalno je u saradnji sa JKP ”Čistoca i zelenilo” Zrenjanin, bio postavljen i štand za udomljavanje pasa iz Privremenog prihvatilišta u Zrenjaninu.

„Brojni posetioci, mogli su da na licu mesta dobiju sve informacije u vezi udomljavanja pasa i koje su njihove obaveze kao budućih vlasnika, a četiri psa je ovom prilikom udomljeno. To je dokaz da su zrenjaninski mališani humani i da ima nade za budućnost našeg grada. Sve ovo ne bi bilo moguće da nismo imali sjajne sponzore koji su omogućili da usrecimo našu decu: Gomex, JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin ,Glass Max i mnogi drugi. Zahvaljujemo se i članovima KUD „Moja Sosa“ koji su po ovom vrlo toplom danu prihvatili da otvore našu izložbu i pozovu sve malene sugrađane da im se pridruže u očuvanju naše tradicije.Posebno hvala svim članovima KD Zrenjanin koji nesebično odvajaju svoje vreme ne bi li podigli nivo kinologije u Zrenjaninu još više i trude se da mališanima usade ljubav i humanost prema psima uopšte bez obzira da li su u pitanju rasni psi ili mešanci“, istakao je Vladimir Vujin, predsednik KD Zrenjanin.