Politika- Nedavna poseta ministra Turizma, trgovine i telekomunikacija Rasima Ljajića opštini Sečanj podstakla nas je da napravimo sveobuhvatnu analizu stanja u turizmu na teritoriji Srednjobanatskog okruga sa akcentom na grad Zrenjanin.

Resorno ministarstvo pomenutog ministra je u opštini Nova Crnja, tačnije, u Vojvodi Stepi u potpunosti renoviralo zgradu stare većnice i pretvorila je u lovačku vilu sa apartmanima i restoranom, tako da je ispunjen preduslov za razvoj lovnog turizma u toj opštini.

Prilikom posete opštini Sečanj, razgovaralo se o izgradnji turističkog kompleksa na reci Tamiš pored kojeg prolazi Evropska biciklistička "euro vel" ruta, a takođe bi se koristila i za lovni turizam
koji je u ovoj opštini u ekspanziji.

Novi Bečej, kao mesto na reci Tisi je zbog svog geografskog položaja već ucrtano u turistučku mapu Srbije.

„Opština Žitište bi mogla iskoristiti susedstvo sa dveju opština, Novom Crnjom i Sečnjom, tako da bi te tri opštine predstavljale svojevrstan turistički klaster. Grad Zrenjanin, koji bi trebao da pretstavlja lidera turizma u ovom kraju, sveo se na Dane piva  koje ovom prilikom pohvaljujemo. Smatramo da su jedna manifestacija i jedan hotel premalo za ono što ovaj grad ima da ponudi.  Svedoci smo da je par sportskih takmičenja podiglo grad na noge, tako da je možda to put kojim treba ići, pored slabo korišćenih reka, banjskog lečilišta i odličnih lovišta. SDPS predlaže da se organizuje javna tribina i pozovu svi relevantni stručnjaci iz te oblasti, napravi jasan i dugogodišnji plan razvoja turizma i povećanja smeštajnih kapaciteta. Strategiju razvoja prezentovati ministru turizma kao i na raznim svetskim sajmovima kako bi Grad Zrenjanin pronašao partnera ili investitora“, rekao je koordinator SDPS za Srednji Banat Dejan Panić.