Dom zdravlja Sečanj ima konstantnu potrebu za renoviranjem i osvežavanjem radnog prostora, ali limitiranim sredstvima, realizacija ponekad nije moguća. Problem je naročito izražen u delu dečijih ambulanti gde je zbog čestih poseta bolesne dece, povećana i potreba za redovnim održavanjem radnog prostora u koji dolaze naši najmlađi osiguranici.

Shvatajući u potpunosti postojeću situaciju zdravstvenih ustanova u Srbiji, uz ogromnu želju da pomognu da se obezbede bolji uslovi lečenja dece i odraslih, zaposleni iz kompanije AbelaPharm pokrenuli su humanitarnu akciju „Okrečimo zidove, očistimo pluća“. U ovaj projekat uključeno je i renoviranje DZ Sečanj.

Direktorka DZ Sečanj, Dr Jasmina Šešlija ovim povodom je izjavila: „Stoji da naš Dom zdravlja čine timovi savesnih i odgovornih lekara i medicinskih sestara-tehničara za odraslu i dečju populaciju. Ono što je takođe izuzetno važno, jesu uslovi za rad u kojima se leče naši pacijenti i mi se zbog toga konstantno trudimo da ih unapređujemo, kad god se za to ukaže prilika. Želela bih da se zahvalim farmaceutskoj kući Abela Pharm koja je prepoznala važnost, donirala značajna sredstva za usluge krečenja u našoj ustanovi. U ime mališana, osiguranika naše opštine, u ime zdravstene ustanove i zaposlenih zahvaljujem se na ovoj donaciji.“- kaže dr Šešlija.

Pod istim sloganom humanitarne akcije „Okrečimo zidove, očistimo pluća“, PropoMucil® volonteri kompanije AbelaPharm planiraju renoviranje još desetak zdravstvenih ustanova širom Srbije do kraja 2019. godine. Projekat se sprovodi na korporativnom nivou, globalnih je razmera i efekata, a u cilju obezbeđivanja što boljih uslova, zdravijeg i čistijeg prostora za boravak i lečenje kako odraslih tako i naše dece.