Zrenjanin- Na osnovu procentualne zastupljenosti dobijenih ocena, direktor Agencije  doneo je Rešenje o akreditaciji Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin na maksimalan period od 7 godina, od juna 2019. do juna 2026. godine. Akreditacijska poseta spoljašnjih ocenjivača je u Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“ Zrenjanin trajala u periodu od 19. do 23. maja 2019. godine.

Opštoj bolnici „Đorđe Joanović“  je izdato rešenje o akreditaciji za 20 oblasti, a u procesu samoocenjivanja i ocenjivanja učestvovalo je 15 timova.

 

Rad spoljašnjih ocenjivača se sastojao iz pregleda dokumentacije, razgovora sa timovima i obilaska službi. Takođe su obavljeni razgovori sa fokus grupama pacijenata, zaposlenih i predstavnika partnera zdravstvene ustanove.

 

Prema Pravilniku o akreditaciji, prvi potreban uslov za dobijanje sertifikata o akreditaciji je da nijedan kriterijum koji se odnosi na bezbednost pacijenta nije ocenjen ocenom manjom od četvorke.
Akreditacija pomaže organizacijama zdravstvene zaštite da otkriju sopstvene prednosti i mogućnosti napretka, a ujedno i da bolje razumeju ciljeve i složenost svog poslovanja. Kada to uvide, organizacije mogu da se posvete kratkoročnim i dugoročnim planovima za poboljšanje rezultata rada i počnu sa korišćenjem raspoloživih resursa na najefikasniji mogući način. Proces akreditacije je koncipiran tako da obezbedi okvir koji će omogućiti zdravstvenim ustanovama da definišu i implementiraju potrebne promene i naprave prioritete za kontinuirano unapređenje sopstvenih usluga.

„Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ Zrenjanin je po drugi put zaredom akreditovana na maksimalan period od sedam godina. Ovo za nas predstavlja veliku čast, ali i odgovornost i obavezu da u periodu koji sledi zadržimo i unapredimo nivo pružanja zdravstvene zaštite. Samim tim naši sugrađani mogu biti sigurni da su u fokusu zdravstvene ustanove“, rekla je na konferenciji za medije dr Ivana Tešić direktorka opšte bolnice „Đorđe Joanović“.

 

U proces spoljašnjeg ocenjivanja je bilo uključeno četiri spoljašnja ocenjivača: vođa Tima za spoljašnje ocenjivanje – Prim.dr Ilija Tripković, specijalista opšte hirurgije (Zdravstveni centar Valjevo), članovi Tima: dr Aleksandra Vračarić – pedijatar pulmolog (Zdravstveni centar Užice), dipl. pravnik Radoš Topalović (Zdravstveni centar Užice) i VMS Tanja Erdeljanović spec. str. sestra – glavna sestra Klinike za ORL-MFH Kliničkog centra Srbije, kao i viši stručni saradnik AZUS-a – spec.struk.med.sestra Svetlana Drča.