Politika- Gradonačelnik je nedavno ugostio ekipu kineske nacionalne novinske agencije, kada je zajedno sa predstavnicima kompanije „Linglong tajr“ predstavio buduću investiciju.

Toliko suštinskih neistina i pokušaja obmana sažeti u jedno saopštenje zaista jeste postignuće, nešto što ne može baš svako, a odbornica Alisa Kockar objašnjava o čemu je, između ostalog, reč: „Gradonačelnik u svom obraćanju navodi da tehnologija zadovoljava sve ekološke aspekte i standarde? Čije, koje? Naše, kineske, evropske? Ako je već gradonačelnik preko noći postao stručnjak i sam se uverio u to, zašto onda baš ništa nije predstavljeno ni odbornicima koji su već godinu dana u potrazi za tim informacijama, niti javnosti koja itekako ima prava da zna? I zašto onda nije urađena strateška procena uticaja na životnu sredinu ili sačinjen bilo koji dokument u kom stručnjaci svojim potpisom, odnosno, svojom karijerom garantuju navedeno?“

Demokrate smatraju da je tek smešno čitati o dodatnim benefitima koji nas očekuju. O kakvoj infrastrukturi je reč? Kakve veze sa kineskim kompanijama ima auto-put koji nam obećavaju već 7 godina? Ili obilaznica koja je već bila počela da se radi, a čiju su izgradnju prekinuli upravo ljudi iz Srpske napredne stranke i sad nam je obećavaju već skoro deceniju? Od sponzorisanja fudbalske super lige Srbije Zrenjanin nije imao baš nikakve koristi, ali će zato od prljave tehnologije i sakrivanja važnih informacija Zrenjanin itekako imati štete. „Upravo zbog takvog neodgovornog, neiskrenog i nezainteresovanog odnosa prema građanima smo i napustili Skupštinu i pridružili se protestima – odavno je već jasno da sadašnja vlast ne radi u interesu građana, već isključivo svom sopstvenom,“ zaključuje Alisa Kockar.

„Od memoranduma o saradnji do realne investicije put je dug, a čelnike Srpske napredne stranke barem ništa ne košta da (lažno) obećavaju iste stvari iz godine u godinu, dok većina medija radi posao resavske prepisivačke škole umesto svog posla – istraživanja i izveštavanja. Na kraju, uskoro će izbori, pa možda i ugledamo nešto od obećanog, ali svakako u mnogo drugačijem obliku. Baš kao prečistač vode, biće ovo odlična investicija za one koji su sada na vlasti, a vrlo štetna i izuzetno skupa po građane Zrenjanina“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.