Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić posetio je danas Zrenjanin i tom prilikom obišao JKP „Čistoća i zelenilo“ gde je razgovarao sa direktorom  Zoranom Protićem i njegovim saradnicima o radu i postignutim rezultatima u ovoj godini.

 

„Drago mi je kada obiđem jedno uspešo javno komunalno preduzeće kakvo je „Čistoća i zelenilo“ u Zrenjaninu. Nakon razgovora sa direktorom i njegovim timom upečatljivo je da  ova 2019. godina protiče u velikom investicionom zamahu , da je preko 64 miliona dinara uloženo u nabavku nove opreme u vidu vozila i mehanizacije. Veoma su uspešno aplicirali za projekat prekogranične saradnje sa Rumunijom, gde će biti opredeljena veoma značajna sredstva u iznosu skoro pola miliona eura i time će biti tretirani problemi kao što su divlje deponije što je veoma značajno i za žitelje Zrenjanina“, rekao je ministar Branko Ružić i pohvalio rad preduzeća, kao i njihovu saradnju sa lokalnom samoupravom što rezultira vidno dobrim poslovanjem.

Direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Zoran Protić zahvalio se ministru na izdvojenom vremenu  za današnju posetu.

„Ministru sam predočio rad našeg predužeća tokom 2019. godine, obnovili smo vozni park, spremno dočekujemo zimsku sezonu. Imamo 20 kamiona koji u svakom trenutku mogu da izađu na ulice našeg grada, pored 5 traktora, dva skipa imamo i dodatnu mehanizaciju, a trenutno je na terenu oko 200 ljudi koji čiste grad, odnose smeće, kose travu i održavaju groblja“, rekao je Zoran Protić direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ i istakao da će preduzeće i ovu godinu uspešno završiti poslovanje.