Zrenjanin- Škola crtanja i slikanja za decu i odrasle je u oktobru prošle godine uz podršku Pentel-a, i predstavništva Pentela za Srbiju firme Eurocom kao i knjižare Birooprema organizovala radionicu na kojoj su deca crtala i čije radove smo poslali na 49. Internacionalni dečiji festival crtanja u Japanu.

Festival osnovan je 1970. godine u mestu Osaka u Japanu, a organizatori su Pentel kao glavni sponzor, Ministarstvo unutrašnjih poslova Japana, Ministarstvo obrazovanja, kulture, sporta, nauke i tehnologije, Japanska umetnička federacija, Japanska asocijacija za umetničko obrazovanje. Namera im je bila, i dalje je, da se istraži živopisna mašta dece. Ideja da učestvujemo u ovom konkursu javila se iz saradnje sa knjižarom Birooprema gde kupujemo sav potreban umetnički materijal.


„Ukupno smo poslali 46 radova od kojih je 7 nagrađeno. Od Evropskih zemalja učestvovale su Nemačka, Švedska, Estonija, Češka, Bugarska, Srbija, Letonija, Slovačka i Slovenija. Iz Srbije ukupno ima 12 dobitnika, od toga 1 specijalna zlatna medalja, 2 zlatne medalje, 4 srebrne i 5 bronzanih. U subotu 19.10.2019. smo u knjižari Birooprema uručili nagrade, zlatne medalje su dobili Marko Tomin i Nina Cvetkov, Mia Pendić je dobila srebrnu medalju, bronzane medalje su osvojili Leon Ilić, Marija Berar, Milica Cvetkov i Jana Đogović“, rekla je Bojana Pisidorov.


„Radionica za 50. Internacionalni dečiji festival crtanja u Japanu realizovana je u subotu 12. oktobra. Učestvovala su deca od 3 do 15 godina koja vole da crtaju i o
vog puta su poslali ukupno 75 radova i sada čekaju rezultate“, istakla je Bojana.

Škola crtanja i slikanja za decu i odrasle postoji od 2013. godine, namenjena je deci uzrasta od 7 godina, tinejdžerima i odraslima. Kroz Školu prošlo oko 400 dece i odraslih.

„Polaznici Škole su na mnogim konkursima osvajali nagrade i pohvale. Do sada smo naše radove prestavili na šest izložbi. Narednu izložbu planiramo da organizujemo sledeće godine, to su završne izložbe, kada sumiramo i predstavljamo sav rad, trud i sve što smo naučili u toku školske godine“, istakla je Bojana Pisidorov.

Sve informacije u vezi upisa i održavanja časova možete pogledati na facebook stranici škole – https://www.facebook.com/Skolacrtanjaislikanjazadecuiodrasle/

Fotografisao: Ivan Zamurović