Zrenjaninac Miloš Guteša  rođen je 1990. godine. Od 2013. se bori sa tumorom mozga. Do sada je imao dve operacije. Treća, po mišljenju lekara, nije moguća jer postoji opasnost da Miloš ostane paralizovan.  Nalazi se na lečenju u Frankfurtu, u medicinskoj ustanovi specijalizovanoj za naprednu medicinu. U ovom trenutku se čekaju rezultati testova koji bi trebalo da odrede dalji tok lečenja. Prve procene pokazuju da bi lečenje moglo da košta 250.000 evra. Kako je reč o velikoj sumi novca, preko platforme GoFundMe, Milošev prijatelj je pozvao sve koji mogu da pomognu u prikupljanju potrebnih sredstava.

Svako ko ima platnu karticu, može pomoći Milošu onlajn uplatom direktno preko pomenute GoFundMe platforme.

 

Kada je 2013. godine Milošu Guteši dijagnostifikovan tumor mozga hitno mu je urađena prva operacija na otvorenom mozgu. Medicinski nalazi su 2015. godine potvrdili da nema tumora i Miloš je započeo novu životnu priču s nadom da će iza sebe ostaviti loše poglavlje.

Međutim, rak se vratio 2019. godine. Usledila je još jedna hitna operacija. Nekoliko meseci kasnije Miloš se, po treći put, susreo sa istim simptomima i istom bolešću. Srećom, ponovni nastanak ovog tumora nije doneo najgore – glioblastom. Prošlom biopsijom potvrđeno je da je tumor još uvek stepena 3, što donosi mnogo nade za nastavak borbe. Zbog toga je veoma važno da se reši uzrok nastanka tumora. U međuvremenu, prvi zadatak je da se njegova veličina smanji što je više moguće.

Treća operacija nije prihvatljivo rešenje zbog veoma visokog rizika da će Miloš ostati paralizovan. Rešenja poput hipertermije, protonskog zračenja i hemoterapije smatraju se mogućim zajedno sa imunoterapijom.

Prikupljanje pomoći za lečenje Miloša Guteše preko platforme GoFundMe

U potrazi za rešenjem Miloš se trenutno nalazi u Frankfurtu u Nemačkoj, u medicinskoj ustanovi specijalizovanoj za naprednu medicinu. Nije lako predvideti koliko će koštati njegovo lečenje, jer će ono zavisiti od Miloševog opšteg stanja. Prve procene su da bi to moglo da bude oko 250.000 evra.

Milošev drug je pokrenuo akciju prikupljanja sredstava preko platforme  GoFundMe platforme   i pozvao sve ljude koji mogu da pomognu da se prikupi novac za lečenje ovog mladog čoveka, koji se bori sa najopakijom bolešću.