Sport- Četvrti Zrenjaninski polumaraton biće održan u nedelju, 6. oktobra, u 11 časova, kada startuje glavna trka. Prethodi joj trka učenika viših razreda osnovnih škola, u 10 časova, a biće organizovana i posebna “trka beba”, za naše najmlađe sugrađane.

Tim povodom danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće osdržana konferencija na kojoj su govorili pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković i organizatori Zrenjaninskog polumaratona Miroslav Molnar, Milan Bjelić i Dušan Guteša.

„Ove godine imamo veći broj prijava u odnosu na prošlu godinu što je pokazatelj da ekipa ljudi koji organizuju dobro rade svoj posao i  da je Grad Zrenjanin dobra destinacija za organizovanje ovakvih sportskih manifestacija. Bitno je trčati, zdravo živeti, ali je bitno i razviti svest o zdravom načinu življenja“, rekao je pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i pozvao sve sugrađane da dođu u nedelju i učestvuju ili podrže takmičare.

Miroslav Molnar jedan od organizatora 4. Zrenjaninskog polumaratona rekao je da je do sada prijavljeno 714 takmičara, ali i da očekuje da će se na sam dan održavanja trke prijaviti veliki broj učesnika i da će konačan broj biti oko 800 takmičara.

„Trčite kroz grad koji ima dugu sportsku tradiciju, koji spaja različite religije i ljude različitih nacionalnosti. Izaberite jednu od trka koje ćemo organizovati a mi ćemo se potruditi da uživate u njoj : trka na 7 km, štafeta 3×7 km ili polumaraton. Staza kojom ćemo trčati je certifikovana od strane IAAF I vodimo vas kroz sam centar grada, obližnja naselja i mostovima preko reke Begej“, rekao je Molnar i pozvao sve sugrađane da dođu u nedelju i učestvuju  u nekoj od trka.

„Ove godine prijavljeno je oko 170 Zrenjaninaca, a pored učenika iz naše zemlje imamo i takmičare iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Rumunije i Makedonije“, rekao je Milan Bjelić.

100 dinara od svake kotizacije biće uplaćeno u humanitarne svrhe – akciji 2Sportom za bolje sutra“.

„Najlepša uvertira Zrenjaninskog polumaratona je dečija trka, a ove godine pored trke petih, šestih, sedmih i osmih razreda, uveli smo i trke prvih, drugih, trećih i četvrtih razreda. Proglašenje pobednika biće odmah posle završetka trke. Ove godine će biti održana i trka beba koje će puzati“, rekla je generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Vukosava Đapić Atanacković

  • Skup učesnika dečije trke je u 8.15 časova ispred  glavne apoteke u centru grada.

POGLEDAJTE SVE POTREBNE INFORMACIJE 4. ZRENJANINSKOG POLUMARATONA:

Cena kotizacije je 1.600 dinara

Početak svih trka:

  • Polumaraton 21,1km
  • TRKE ZADOVOLJSTVA- 7km
  • Štafetne trke 3x7km je u 11 časova ispred gradske kuće

 

Prijavni centar će biti postavljen u OŠ Vuk Karadžić i prijave na dan trke će biti moguće od 8 do 10 h ali u startnom paketu neće biti majica.

Preuzimanje startnih paketa biće organizovano od 8h do 10,30h na dan trke u OŠ Vuk Karadžić.

 

• Startni komplet sadrži:

– Pamučna majicu

– Startni broj sa čipom

– Poklone sponzora

– Okrepa na stazi

– Okrepa na cilju

– Ručak nakon trke

– Finišerske medalje za sve učesnike

Presvlačenje trkača i ostavljanje garderobe za vreme trajanja trke biće moguće u OŠ Vuk Karadžić

Ručak za sve trkače počinje u 13h u Domu učenika „Angelina Kojić Gina“ u blizini starta/cilja

Kapija starta i cilja je na istom mestu, postavljena je ispred gradske kuće

Trkači koji budu trčali POLUMARATON 21,12km trčaće 3 kruga (jedan krug iznosi 7,4km)

Na stazi će biti postavljeno nekoliko punktova za okrepu – minimalno 5

Na stazu je moguć ulazak hitne pomoći, vozilo bi bilo pod pratnjom policije zbog bezbednosti trkača.

 

Pravo učešća:

Punoletna lica imaju pravo učešća na sopstvenu odgovornost potpisivanjem izjave.

Maloletna lica imaju pravo učešća ali moraju imati saglasnost roditelja/staratelja i lekarsko uverenje ne starije od 6 meseci.

 

 

Pogledajte trasu trke i ulice u kojima će saobraćaj u nedelju, 6. oktobra, privremeno biti obustavljen od 10 do 14 časova:

Parking na dan trke u gradu je besplatan!

 

Organizatori 4. ZRENJANINSKOG POLUMARATONA su ARK „Petrovgrad“ i Gradska uprava grada Zrenjanina