Zrenjanin- Na području Područne policijske uprave u Zrenjaninu proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode, od toga, jedna nezgoda sa povređenim licima i jedna nezgoda sa materijalnom štetom.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedno lice je zadobilo lake telesne povrede. Pričinjena materijalna šteta procenjuje se na oko 320.000,00 dinara.

Saobraćajne nezgode su se dogodile zbog: neprilagođene brzine kretanja vozilom – jedna, neustupanja prvenstva prolaza – jedna.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupaka su podneti protiv 36 učesnika u saobraćaju i izdato je 77 prekršajnih naloga. Istovremeno, iz saobraćaja je isključen 19 vozača, od toga, 2 vozača zbog upravljanja vozilom pre sticanja prava na upravljanje, 2 vozača – ostala isključenja i 15 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, od kojih su 3 vozača zadržana u trajanju od 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila granicu od 1,20 mg/ml alkohola u organizmu. Takođe, iz saobraćaja je isključeno 7 vozila, od toga, 4 vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice i 3 vozila zbog toga što nisu bila upisana u jedinstveni registar vozila.

Posebne aktivnosti saobraćajne policije biće u zonama škola, s tim u vezi apelujemo na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa posebno u zonama škola.