Dečji film „ Cvrle – nikad ne letiš sam“ prikazuje se u Velikoj sali Kulturnog centra od 18 do 21. novembra. Projekcija je u 16 časova.

„Glavni junak je Cvrle koji nije naučio da leti na vreme kad njegova porodica migrira u toplije krajeve, te on mora da nađe način da se izbori sa zimom, neprijateljima, ali i samim sobom, kako bi ponovo bio sa svojom porodicom u proleće. Cvrle kreće u veliku avanturu u kojoj će mu pomoći i prijatelji.“
Cena karte: 200 dinara.

 Film: “Dnevnik Diane Budisavljević” prikazuje se od ponedeljka, 18. do četvrtka, 21. novembra. Projekcije su u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 18 i 20 časova. Film je apsolutni pobednik ovogodišnjeg Pulskog festivala sa šest osvojenih priznanja. Film je režirala Dana Budisavljević.

“Ovo je istinita priča o najboljim ljudima u najgorim vremenima. Diana Budisavljević bila je humanitarna i društvena aktivistkinja iz Zagreba koja je organizovala akciju spasavanja i zbrinjavanja srpske dece iz ustaških logora tokom Drugog svetskog rata. Koristeći svoje austrijsko poreklo, Diana je pozvala vlast, crkvu i Crveni krst da spasu barem decu iz logora. Nakon što niko nije preuzeo odgovornost, odlučila je da iz svog stana organizuje akciju koja bi do kraja rata spasila više od deset hiljada dece. Dana Budisavljević tokom posete Jasenovcu 2010. godine dobija od tadašnje upravnice memorijalnog centra Dianin dnevnik, koji je zapis o gotovo nepoznatom junaštvu Diane i njenih prijatelja i odlučuje da na osnovu njega snimi film.”
Cena karte: 250 dinara