Zrenjanin-Fudbalski  savez grada Zrenjanina sinoć je u Baroknoj sali  Gradske kuće svečanom akademijom obeležio 100 godina postojanja uz prisustvo potpredsednika fudbalskog Saveza Srbije Marka Pantelića, generalnog sekretara fudbalskog Saveza Srbije Jovana Šurbatovića, generalnog sekretara FSV Miodrag Cvijovića, gradonačelnika Čedomira Janjića i predstavnika fudbalskih klubova.

Predsednik fudbalskog Saveza Grada Zrenjanina Goran Starčević uručio je plakete fudbalskim klubovima, savezima kao i gradonačelniku Zrenjanina za doprinos i razvoj fudbala. Generalni sekretar fudbalskog Saveza Srbije Jovan Šurbatović predao je specijalnu plaketu FS Srbije Fudbalskom savezu grada Zrenjanina, isto je učinio i generalni sekretar FSV Miodrag Cvijanović.

 

 

„Ovako veliki jubilej je prilika da se govori o prošlosti, ali i o budućnosti. Grad Zrenjanina je bio veliki fudbalski centar, stagnacija jeste vidljiva, ali ćemo mu pomoći da se vrati tamo gde je bio“, rekao je generalni sekretar fudbalskog Saveza Srbije Jovan Šurbatović.

 

Prisutnima su se obratili generalni sekretar fudbalskog Saveza Srbije Jovan Šurbatović i potpredsednik fudbalskog Saveza Srbije Marko Pantelić

„Pored značajnog  jubileja, ove godine obeležena je i 130.-godišnjica od odigrane prve fudbalske utakmice u našem gradu. Na sportskoj infrastrukturi u našem gradu se mnogo radi, kompletno se renovira  Gradski stadion, Zrenjanin će biti povezan autoputem što će biti još jedan preduslov da naš grad bude na mapi Fudbalskog saveza Srbije. Nekada je FK Proleter bio pečat grada i nama je to ponovo potrebno“, rekao je predsednik fudbalskog Saveza Grada Zrenjanina Goran Starčević.

„Lokalna samouprava grada Zrenjanina prethodnih godina uložila je značajna sredstva u sportsku infrastrukturu, otvorili smo hale po naseljenim mestima, renovirali halu Medison, Kristalnu dvoranu smo dovršili. Renovirana je atletska staza na stadionu, u rasvetu smo uložili 200 miliona ove godine i još toliko  planiramo da uložimo i sledeće godine, kada planiramo da repariramo sam teren, tribine, gde će sever i jug će dobiti stolice, rekonstruisaćemo svlačionice i tunel. Napravićemo nov parking u okolini stadiona i stvarno ćemo imati jedan reprezentativan objekat koji zaslužuje prvoligaša ili superligaša“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.