Sport- U nemačkom gradu Štutgartu proteklog vikenda održan je 8. svetski fudokan karate šampionat i kup za decu WORLD FUDOKAN FEDERATION – WFF. Učestvovalo je 1950 takmičara iz 44 zemalja sveta, u tri dana takmičilu su se kadeti, juniori, omladinci, mlađi seniori, seniori i veterani u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Zrenjaninci Srđan Marić i Goran Samolovac nastupili su na ovom prestižnom takmičenju u kategorijama-kate, sportske borbe, fukugo, tamashiwari, tsumeai, tradicionalne borbe i borba tim. Ostvarili su sjajan rezultat osvojivši 7 medalja i to 1 zlato, 1 srebro i 5 bronzi.

Goran Samolovac je osvojio zlato u disciplini tsumeai, bronzanu medalju u disciplini kate, bronzu u disciplini tamashiwari i bronzu u disciplini Fudokan sportske borbe.

Goran je ovom medaljom u katama ispisao istoriju, naime ovo je prva medalja u katama u seniorskoj konkurenciji sa svetskog i evropskog prvenstava posle 50 godina koja je stigla u Zrenjanin.

 

Srđan Marić je osvojio srebro u disciplini Fudokan sportske borbe, bronzu u disciplinama tradicionane borbe i bronzu u borba timu Marić, Pavlović i Đuričić iz KK Crvena Zveda Beograd.

 

Naredni događaj koji predstoji jeste Evropski kup u Češkoj gde će nastupati Srđan Marić sledećeg vikenda.