Odred izviđača „Čiča Janko“ iz Peleza je proteklog vikenda, 25-27.10. 2019. godine, organizovao  takmičenje izviđača uzrasta od 7 do 11 godina pod nazivom “JESENjE IGRE POLETARACA – IDVOR 2019 “.

Ovogodišnje takmičenje je održano u naseljenom mestu Idvor, gde Odred ima četu izviđača. Svi učesnici takmičenja su bili smešteni u O.Š. “ Mihajlo Pupin “ u Idvoru.

Petak, 25. oktobar, je bio predviđen za doček i smeštaj gostiju iz : Subotice, Bečeja, Kikinde, Crepaje Pančeva, Beograda, Obrenovca, Čuruga, Rume, Šida, Ečke, Farkaždina, Perleza i domaćina Idvora.

U subotu, 26. oktobara, na otvaranju takmičenja bilo je postrojeno 21 ekipa sa 158 učesnika poletaraca i vođa. Nakon otvaranja počelo je takmičenje u disciplinama: čvorologija, piramida od čaša, Slonova surla, prenos lopte u parovima, prenos čaša sa balonom, teranje lopte sa repom, HO i Kulturno zabavni program. Prepodne je bilo namenjeno za četri discipline, nakon čega su svi učesnici bili u obilazak rodne kuće i Muzeja “ Mihajlo Pupin “ gde su gosti mogli da vide i čuju životni put našeg Pupina. Posle obilaska ih je čekao lovački gulaš za koji su se pobrinuli Lovačko udruženje u Idvoru.

Drugi deo takmičenja je nastavljeno posle ručka i trajalo je do večernji sati. Nakon takmičenja Narodni muzej “Mihajlo Pupin “ su obezbedili i organizovali za sve učesnike jednočasovnu dečiju prestavu „ŠUMSKA PRIČA „.

Deca su bila oduševljena sa prestavom, da bi nakon toga u fiskulturnoj sali O.Š. nastavili sa svojim Kultuno-zabavnim programom koji su sami spremili.

Nedelja, 27. oktobar, je započeo sa doručkom i pakovanjem opreme i druženjem učesnika do proglašenja pobednika i zatvaranja takmičenja.

  • Takmičenje je bilo podeljeno u dve kategorije:
    Odredsko takmičenje se odvijalo između 6 naših ekipa iz Ečke, Farkaždina, Idvora i Perleza.
    1.mesto sa 1440 boda ekipa „ MUNjE „ iz Idvora
    2. mesto sa 1390 boda ekipa “ PERLEŠKI PIRATI “ iz Perleza
    3. mesto sa 1320 boda ekipa “ MEDENE PČELICE „ iz Ečke
  • Gostujući 15 ekipa
    1. mesto sa 1150 boda Osvojila ekipa “ FELDERITOK “ iz Bečeja
    2. mesto sa 1120 boda osvojila ekipa “ PAPUČARI „ iz Crepaje
    3. mesto sa 1050 boda osvojila ekipa “ JUNIKORI “ iz Pančeva

 

 

Posebna priznanja na “ JESENjIM IGRAMA POLETARACA – IDVOR 2019 “su dobili :
ZA NAJMLAĐU EKIPA “ BEBICE “ iz Odred izviđača “ Subotica “ iz Subotice
ZA NAJBROJNIJI ODRED je bio Odred izviđača “ Subotica “ iz Subotice.
ZA NAJUSPEŠNIJI KZP su izveli “ BEBICE “ iz Subotice i ekipa “ MUĆAK “ iz Pančeva.

Odred izvuđača „Čiča Janko „ iz Peleza se zahvaljuje O.Š. „ Mihajlo Pupin „, Lovačkom Društvu „ Mihajlo Pupin“, Muzeju „ Mihajlo Pupin“, Udruženje Žena „ Pijade Pupin“, Mlekari „ Maestro „ Sakule, Predškolskoj Ustanovi „ Kolibri „ i svim roditeljima i meštanima MZ Idvor koji su nesebično pomagali da prvi ovakav skup dece protekne bresprekorno i da im ostane u lepom sećanju.