Zemljoradničkoj zadruzi “Veljko Lukić – Kurjak” iz Lukićeva dodeljeno je 15 miliona dinara bespovratnih sredstava iz Programa podrške Vlade Srbije sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za zemljoradničke i poljoprivredne zadruge u 2019. godini. Novčana sredstva je, u ukupnom iznosu od 667 miliona dinara, dobilo 58 zadruga, a ugovor o dodeli sredstava je, sa predstavnicima lokalnih samouprava i predstavnicima zadruga, na svečanosti u Palati “Srbija” u Beogradu stavio ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Krkobabić. 
 
U ime Grada Zrenjanina ugovor je potpisao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, koji je ministru Krkobabiću preneo pozdrave gradonačelnika Čedomira Janjića, a u ime ZZ “Veljko Lukić – Kurjak” potpis na ugovor stavio je direktor Čedomir Spasojević. 
Obraćajući se skupu i predstavnicima medija, ministar Krkobabić je istakao da je projekat pod nazivom “500 zadruga u 500 sela”, sa čak 605 novoosnovanih zadruga od svog početka 2017. godine, premašio sva očekivanja i vratio poverenje u zadrugarstvo u Srbiji.
“Lokalne samouprave, nauka i tehnologija, kroz učešće Akademijskog odbora SANU za selo i koncept Vlade Srbije, uz punu podršku predsednika Republike Aleksandra Vučića, koja je u ove tri godine ukupno uložila oko 1,7 milijardi dinara, predstavljaju siguran obrazac napretka. Imamo danas koncept zadrugarstva koji se oslanja na evropski i predstavlja imperativ razvoja. Naš interes je da zadrugarstvo predstavlja proces koji se neće zaustavljati. Očekujemo da u narednom periodu ovo bude ključna tema Srbije, jer hoćemo i moramo da zaustavimo pražnjenje naših sela. Samo tamo gde imamo jaku i dobro pozicioniranu zadrugu možemo da kažemo da će to selo živeti i opstati”, izjavio je ministar Krkobabić.
O projektu Vlade Srbije i Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za regionalni razvoj “500 zadruga u 500 sela” govorili su i predsednici Zadružnog saveza Srbije Nikola Mihailović i Zadružnog saveza Vojvodine Radislav Jovanov, predsednik Akademijskog odbora za selo SANU akademik Dragan Škorić, prof. dr Zoran Keserović, prof. dr Vladimir Goati, kao i predstavnici lokalne samouprave i jedne od zadruga koje su dobile finansijska sredstva – predsednik opštine Knić Miroslav Nikolić i Branko Varničić, direktor Zemljoradničke zadruge “Morava Gorobilje”.
Izvor:zrenjanin.rs