Politika-„Kao i prethodnih godina, veliki deo budžeta za 2020. godinu izdvojen je za komunalne delatnosti. Ipak, ako pogledamo rezultate rada Srpske napredne stranke u prethodnoj ili bilo kojoj drugoj godini u ovoj oblasti, postavlja se opravdano pitanje – kuda ide novac građana Zrenjanina?“, navodi se u saopštenju Demokratske stranke.

„Snabdevanje korisnika toplotnom energijom jedna je od prvih stavki, a dobro nam je poznato koliko su računi za grejanje veliki i da se mnogi građani bore da se isključe sa centralnog grejanja, dok je malom broju to i pošlo za rukom. Šta je onda to što mi plaćamo iz budžeta? Loše upravljanje Toplanom? Čini se da bi nas bolje zagrejalo kada bismo zapalili sav novac koji smo ubacili u ovaj bunar bez dna nego što će nas Toplana grejati. Ipak, omiljena komunalna delatnost građana Zrenjanina mora biti redovno, sigurno i održivo snabdevanje vodom za piće. Situacija je sada već tragikomična: čitate plan za 2020. godinu prema kome je sve u najboljem redu, a svi znate da je famozno postrojenje trebalo da počne sa radom 2015. i da je od tada samo teret koji redovno otplaćujemo, a ništa zauzvrat ne dobijamo. No, ni to nije dovoljno – iz budžeta se mora uzeti još, još, još! I zato ponovo planiramo da subvencionišemo Vodovod! Posle tolike finansijske, političke i svake druge moguće štete koju je ovo preduzeće uz podršku gradskih čelnika nanelo našem gradu tokom poslednjih 5 godina, vlast će još jednom da ih nagradi: umesto tužbe, dobiće subvenciju“, navodi se u saopštenju.

Odbornica Alisa Kockar komentariše: „I kao da se Gradska uprava šali sa nama kad skoro 150 miliona odvaja za vodosnabdevanje, odnosno, upravljanje i snabdevanje vodom za piće. Koju vodu? Kakvu obavezu? Na osnovu kog ugovora? Onog što je bio protivzakonit kada je potpisan? Čija je odgovornost? Izgleda da je jedino pitanje na koje imamo odgovor – iz čijeg džepa? Građana Zrenjanina.“
Kockar je ukazala i na poveliku količinu sredstava izdvojenu za javnu rasvetu. Dok su ulice i čitava sela u mrklom mraku danima, mesecima i godinama i dok građani više ni ne prijavljuju probleme mesnim zajednicama jer znaju da oni u Savetu ili neće ili ne mogu da obezbede rasvetu svuda gde je potrebna, vlast se ponovo hvali izdvojenim sredstvima.

„Možda je Srpska napredna stranka pomešala datume i možda je, umesto da obeležava novogodišnje praznike, odlučila da se našali sa nama za 1. april. Svako drugo objašnjenje budžeta za 2020. godinu, rezultata rada vlasti i planiranja bilo bi tužno i pokrenulo bi jasno pitanje – kuda ide naš novac? Jer tamo gde kažu da ide – rezultata nema“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Demokratske stranke u Zrenjaninu.