Zrenjanin- Punkt za održavanje državnih puteva na teritoriji srednjeg Banata  danas je otvoren u industrijskoj zoni „Bagljaš“ uz prisustvo gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića sa saradnicima, načelnice Srednjobanatskog okruga Snežane Vučurević, direktora JP „Putevi Srbije“ Zorana Stojisavljevića, predsednika opštine Sečanj Predraga Rađenovića, opštine Nove Crnje  Vladimir Brakus i  predstavnika izvođača radova „Vojput“ Subotica.

 

Vrednost investicije je oko 95 miliona dinara, a punkt je lociran u delu industrijske zone “Bagljaš”.

Prvi prioritet u održavanju saobraćajnica u zimskom periodu čine putni pravci Most na Tisi – Žitište, u dužini 32,9 km, Melenci – Zrenjanin (20,8 km) i Zrenjanin – Sutjeska (22,2 km), dok je saobraćajnica Novi Bečej – Melenci, dužine 20,3 km, svrstana u putni pravac trećeg prioriteta.

„Ovo je još jedna putna baza u nizu koju je izgradilo  JP „Putevi Srbije“ za redovno održavanje puteva. Punkt „Zrenjanin“ sadrži sve potrebne objekte,  za smeštaj radnika koji dežuraju, smeštajni kapaciteti za mehanizacijue i solana- objekat za smeštaj soli. Novoizgrađeni punkt će održavati državne puteve na teritoriji srednjeg i severnog Banata, a za zimsko održavavanje puteva u  dužino oko 100 kilometara  zadužena je firma „Vojput“ Subotica“, rekao je Zoran Stojisavljević direktor JP „Putevi Srbije“.

„Grad Zrenjanin je  obezbedio zemljište i infrastrukturu, komunalne priključke i drago mi je što je u našoj industrijskoj zoni na Bagljašu sagrađen ovakav objekat. Punkt se nalazi blizu obilaznice, magistralnog puta za Novi Sa,  blizu beogradskog puta tako da ovih stotinak kilometara državnih puteva, kao i 400 kilometara puteva koji su u našoj nadležnosti, biće mnogo kvalitetnije održavano u narednom periodu“, rekao je gradnonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

„Punkt “Zrenjanin” jednan je u nizu putnih baza koje je naše preduzeće otvorilo širom Srbije, za redovno letnje i zimsko održavanje puteva. Izgrađeni su svi neophodni kapaciteti, objekat za smeštaj radnika koji rade na održavanju puteva, garaže za vozila i prostor za smeštaj soli. Nama je reper zimsko održavanje puteva, za šta do sada nismo imali odgovarajuće uslove za smeštaj ljudstva, opreme i materijala, ovde smo sve to organizovali, izgradili, smestili i od danas je sve to i zvanično u punoj funkciji. Sve je spremno za održavanje puteva u zimskim uslovima, Zimska služba je počela da radi 1. novembra ove godine i naši punktovi su raspoređeni po  svim putnim bazama na teritoriji Srednjeg i Severnog banata i Bačke. U  Zrenjaninu  je spremno  5 kamiona, utovarivači, utovarna sredstva i solana je puna soli tako da smo spremni za početak zime“, rekao je Bojan Kostić rukovodilac održavanja puteva I i II reda.