Zrenjanin-Radnici Pošte u Zrenjaninu koji su u obustavi rada već deveti dan, danas su u 16 časova, ispred Glavne Pošte zajedno sa okupljenim građanima izrazili nezadovoljstvo zbog niskih plata, kao i  uručivanja 50 suspenzija.

 

Jadranka Stankov zaposlena u Pošti se zahvalila svim građanima koji su došli da ih podrže u njihovim zahtevima.

„Žao mi je što smo primorani na ovako radikalne mere, ali jednostavno nemamo drugog izbora. Naša egzistencija i egzistencija naših porodica ugrožena je višegodišnjim nerazumevanjem od strane rukovodstva. Trudimo se već godinama da pošteno  i savesno obavljamo svoje poslove, da služimo građanima i državi. Radimo u teškim uslovima, često sa nedovoljnim brojem ljudi. Uprkos dobrim rezultatima, koje preduzeće postiže, naše zarade su ispod Republičkog proseka. Preduzeća koja rade sa gubitkom dele veće plate od naših. Zahvaljujem se na podršci i razumevanju. Voleli bi smo da nije moralo da dođe  do ovoga, ali nemamo drugog načina da se izborimo za svoje zarade“, rekla je Jadranka Stankov. 

Petar Petrović zaposlen u Pošti Srbije zahvalio se, u ime Pošte Zrenjanin, svim prisutnima koji su došli da im pruže podršku.

„Danas je deveti dan obustave u Pošti 23 101, prvi potez rukovodstva Pošte Zrenjanin prema zaposlenima bilo je uručivanje radnih  naloga, ali pošto smo  svi mi odbili ove radne naloge, rukovodstvo ih je zalepilo na oglasnu tablu. Zna se kako se uručuje radni nalog, šalje se na kućnu adresu, posle odbijanja se vraća i tek se onda kači na oglasnu tablu. Nije prošlo ni 24 sata dobili smo suspenzije, koje isto nisu urađene po zakonu o uručenju. Mi smo svesni da smo u ne zakonitoj obustavi, ali oni nisu svesni kakve mi živote živimo i sa kakvim platama. Naše plate nisu povećane 17 godina, kada odbijemo putne troškove i topli obrok ostaje nam 30.000 dinara“, rekao je Petar Petrović i poručio da zaposleni neće odustati od svojih zahteva i da žele da rade.

 

Skup su podržali organizatori 1 od 5 miliona, PUF, Zrenjaninski socijalni forum i građani.